Se de 10 mest populære hunde i Danmark

Se hvilke hunderacer, der var danskernes foretrukne i det forgangne år.

Hunde spreder glæde og varmer hjerter hver dag, men det er også et stort ansvar at være hundeejer.

Ifølge Dansk Hunderegister er der i Danmark mellem 800.000 og 850.000 hunde. 

Hunden er et ligeværdigt medlem hos mange danske familier, der har stor glæde af deres firbenede familiemedlemmer. 

Herunder kan du møde det seneste års mest populære hunderacer og få et overblik over, hvad den enkelte hunderace har at byde på, hvad den kræver, og hvordan det kan passe ind i dit liv.

Danskernes yndlingshunde

1. Labrador Retriever

En venlig, intelligent og energisk hund, der er kendt for sit godmodige væsen og sin store samarbejdslyst. Den er intelligent, lærenem, social og tålmodig – den elsker at bevæge sig, lege og udforske nye ting, men som voksen hund er den samtidig god til at slappe af. Den kaldes ”den logrende schweizerkniv”, fordi den både er en virkelig god jagthund og ”allround hund” til den aktive, dedikerede familie.

2. Bichon Havanais 

En opmærksom og udadvendt lille charmetrold, der elsker at lege og er meget social. Den elsker sin familie og bevæger sig sjældent langt væk. Selv om en bichon havanais er med på den værste, er den ikke god til at være alene, og den passer gerne på sine ejere og sit territorium og gør, når den er utryg.

3. Golden Retriever

Med sit milde sind, store tålmodighed og lærenemhed har golden retrieveren i mange år ligget højt på listen over danskernes favorithunderacer. Den finder sig i meget, men har samtidig et følsomt gemyt, og kan være lidt forsigtig, men nyder at være en del af en aktiv familie og går gerne med den aktive jæger på jagt.

4. Coton de tulear

Med sit udadvendte og tillidsfulde væsen omgås coton´en fint med både mennesker og hunde og knytter sig nært til familien. Den gør, hvis der kommer fremmede, men kan nemt tilpasse sig nærmest enhver livsstil. Dens pels, som er årsag til dens danske tilnavn, ”bomuldshund” kræver en del pleje.

5. Cavalier king charles spaniel

Social, selskabelig og så elsker en cavalier king charles at sidde tæt. Og får den ikke lov til det, vil den føle sig afvist. Den utroligt venlige og imødekommende hund er vild med mad, mennesker og med at være i hænder. Den er til gengæld ikke nødvendigvis begejstret for andre hunde eller for at være alene hjemme. 

6. Schæferhund

Den alsidige schæferhund fungerer i dag både som familiehund og som brugshund hos bl.a. politi og militær. Det er en er robust, trofast og kærlig hund med meget energi og stor arbejdslyst. Den har brug for masser af hjernegymnastik og fysisk aktivering, hvilket stiller store krav til dens familie.

7. Shih tzu

En majestætisk lille hund med megen personlighed under den store mængde pels. Samtidig med at være legesyg og udadvendt, er shih tzu´en meget hengiven: Den knytter sig tæt til sin familie og vil ikke trives med at være alene mange timer om dagen – til gengæld gør dens praktiske størrelse den nem at have med på tur. 

8. Dansk-svensk gårdhund

Et lille, kvikt og lærenemt energibundt med et velbevaret jagtinstinkt, som både er glad for ”at grave have” og ligge tæt i sofaen. Den alsidige dansk/svenske gårdhund er hurtig ved havelågen, glad for nye oplevelser, meget social men med en fortid som vagthund, kan den også være lidt reserveret overfor fremmede.

9. Engelsk cocker spaniel

En humørbombe på fire ben, der nok skal få smilet frem. Den engelske cocker spaniel er meget energisk, imødekommende og kontaktsøgende – og så står halen aldrig ikke stille på den glade hund, der elsker at være sammen med både mennesker og andre hunde. 

10. Fransk bulldog

Med sin livsglade attitude og sit venlige sind, tilsat en smule stædighed, er den franske bulldog en behagelig selskabshund til en familie, der ikke har alt for meget fart over feltet. Den elsker opmærksomhed og kan derfor finde på at lave gak, løjer og leg, og racen betegnes derfor som ”hundenes klovn”.

Kilde: Agria Dyreforsikring

Først publiceret: 9. februar 2024
Artiklen er sidst opdateret 9. februar 2024 kl. 8:44

Se, hvad vi ellers skriver om:

og