Hun underholder som fast gæst på badehotellet

Sonja Oppenhagen har været med i populære film og serier som "Matador" og senest "Badehotellet". 11. december fylder den folkekære skuespiller 75 år.

Skuespiller Sonja Oppenhagen kom ind i tv-serien "Badehotellet" i sæson 2 i 2015 og har været med siden. Men hun har også haft succes med teaterroller i løbet af karrieren. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Hun har underholdt de trofaste seere af TV2’s populære serie “Badehotellet”, siden sæson 2 havde premiere i 2015.

Her tjekkede hun for første gang ind på hotellet som karakteren Lydia Vetterstrøm.

Snart kan man se den 10. og sidste sæson af “Badehotellet” med skuespiller Sonja Oppenhagen, der 11. december fylder 75 år, og som også har en lang række andre roller bag sig i film, tv, revy og teater.

I 1965 debuterede hun på film i Morten Korch-filmen “Næsbygaards arving”, og sidst i 1960’erne spillede hun storesøster Rikke i de originale “Min søsters børn”-film og en række andre især familie- og komediefilm.

Mest kendt er hun måske for rollen som Vicki i “Matador” – manufakturhandler Albert Arnesens unge hustru, der ender med at forelske sig i digteren Herbert Schmidt.

De største kunstneriske oplevelser

På teateret har Sonja Oppenhagen spillet inden for alle genrer. Fra farcer på ABC Teatret i 1970’erne til senere karakterroller på Aveny Teateret, Det Kongelige Teater og Teatret ved Sorte Hest.

Senest i 2022 i “Dynastiet” på Teatret Katapult, hvor hun ifølge anmelderen fra Information spillede “funklende skarpt” som en ublu magtkvinde, der “udtrykker sin foragt over for sin skvattede søn med afmålte kindkys”.

Ifølge Sonja Oppenhagen selv har hun haft de største kunstneriske oplevelser på teatret.

“Jeg synes, at teatret er magisk. For det sker lige for øjnene af én på en scene. Jeg har altid syntes, at det var der, kreativiteten lå,” har hun fortalt i et interview med ugebladet Alt for Damerne i 2022.

Ingen planer om at stoppe

Hun har også stået som producent af flere forestillinger. Blandt andet “Hjertets Sidste Slag” om kærlighedsforholdet mellem forfatterne Jeppe Aakjær og Marie Bregendal samt forestillingen “Emily Dickinson” om den amerikanske digter.

Sonja Oppenhagen holder i dag også foredrag og har udgivet en selvbiografi.

Hun har ingen planer om at gå på pension.

“Jeg bliver ved med at være skuespiller, til jeg ikke kan huske mere. Eller til mine børn siger, ”Mor, nu skal du holde op”. Så holder jeg op. Man skal lytte til sine børn,” sagde hun til Alt for Damerne i 2022.

Startede som balletbarn

Sonja Oppenhagens vej til skuespillet gik gennem balletten.

Hun startede som balletbarn ved Det Kongelige Teater og dansede som 14-årig titelpartiet i balletten “Den lille pige med svovlstikkerne”, som blev sendt i fjernsynet juleaften.

Det gjorde hende landskendt.

Siden uddannede hun sig til skuespiller ved Odense Teater.

Sonja Oppenhagen er mor til to. Datteren Anne fik hun sammen med skuespilleren Klaus Pagh. Sønnen Oliver adopterede hun med sin anden mand, lægen Morten Hebjørn.

I dag er Sonja Oppenhagen gift med kapelmester og pianist Stig Christensen.

Først publiceret: 10. december 2023
Artiklen er sidst opdateret 7. december 2023 kl. 14:17

Se, hvad vi ellers skriver om:

og