Vind romanen: Lindely

Astrid Saalbach er aktuel med romanen Lindely om den aldrende patriark Thorkild, der må indse, at det er slut med privilegier og såkaldt værdighed. Bogen kredser om at turde se forfaldet og sin egen skrøbelighed i øjnene.

Thorkild er patriark, opdraget i begyndelsen af det forrige århundrede, hvid og forkælet, men stadig en slags menneske. Han har levet hele sit voksne sit liv på første klasse, men ligger nu hjælpeløs som et barn på aflastningsafdelingen Lindely og må indse, at det er slut med privilegierne og den såkaldte værdighed.

Han tænker tilbage på sit liv, mens hans midaldrende døtre forsøger at lære ham at kende med tilbagevirkende kraft. Men den nye kærlighed er også kompliceret og bringer dem tættere på ham, end nogen af dem ønsker.

Lindely er en dødsens alvorlig satire om at turde se forfaldet og sin egen skrøbelighed i øjnene i en tid, der jager ungdom og styrke. Og det skær af menneskelighed selv den største tyran kan få, når han bliver gammel.

Om forfatteren

Astrid Saalbach (f. 1955) er født i Helsingør og uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole i 1978. Hun debuterede i 1981 som dramatiker med hørespillet Spor i sandet og har siden skrevet en lang række skuespil, der er blevet opført i Danmark, Skandinavien og mange andre lande i og udenfor Europa. Senest Rødt og grønt (2010), Frisørerne (2014) og Kaldet (2016).

Vind bogen

Lindely udkommer på forlaget Gutkind 11. oktober 2023.

Vejledende pris 269,95 kroner og kan købes her.

Gutkind og SeniorNews har sammen udloddet et eksemplar af bogen.

Vinder er Hans Chr. Bak, Bramming.

Først publiceret: 12. oktober 2023
Artiklen er sidst opdateret 18. oktober 2023 kl. 13:35