Dobbelt så mange mænd som kvinder havde ingen lægekontakt i 2022

19,9 procent af mænd havde ikke kontakt til lægen sidste år. Men pensionsselskab har succes med onlinetilbud.

Der er væsentligt flere mænd end kvinder, som ikke går til lægen, viser tal fra Danmarks Statistik. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Langt flere mænd end kvinder havde ikke kontakt til en læge sidste år.

I 2022 havde 19,9 procent af mænd over 18 år ikke kontakt til en læge. For kvinder var det 8,5 procent.

Det viser tal for borgernes kontakt til praksissektoren fra Danmarks Statistik.

En kontakt er et besøg hos lægen eller et hjemmebesøg. Det kan også være en konsultation hos lægen eller over telefonen.

Sygdomme opdages for sent

Det samme billede tegner sig hos Sampension. Her er de mandlige kunder også mindre tilbøjelige til at bruge deres sundhedsordning, siger sundhedschef Nicoline Rosenlund.

I værste fald kan det betyde, at symptomer på livstruende sygdomme opdages for sent, siger hun.

“Men det kan også have alvorlige konsekvenser, hvis man for eksempel ikke i tide opsøger hjælp for ondt i ryggen eller stress. For så kan problemerne udvikle sig til det værre, hvilket både forringer livskvaliteten og samtidig øger risikoen for længerevarende sygdom og i sidste ende førtidspension,” lyder det i en skriftlig kommentar.

Succes med online tilbud

Men hos Danica Pension har man haft succes med online sundhedstilbud.

Her har det siden 2021 været muligt at få hjælp online af en læge, psykolog eller diætist via for eksempel mobil eller computer. Der er adgang til lægerne om aftenen og i weekenden.

Mænd står for 58 procent af alle lægekonsultationer, oplyser pensionsselskabet.

“En af grundene til, at vi i høj grad er lykkedes med at komme i kontakt med mænd med vores nye sundhedsløsninger, er, at det er simpelt og kun kræver få klik,” vurderer direktør for sundhedsudvikling i Danica Pension Camilla Thind Sunesen.

Overordnet viser tallene fra Danmarks Statistik, at hver person i befolkningen i gennemsnit havde 10,6 kontakter til praksissektoren sidste år.

Først publiceret: 27. september 2023
Artiklen er sidst opdateret 27. september 2023 kl. 8:20

Se, hvad vi ellers skriver om:

og