Grev Nikolai i Australien: Mary har guidet mig

Kronprinsessens støtte giver Nikolai en god start i Australien, og han deler sit forhold til dronningen og kronprinsen efter debatten om titler. Greven er usikker på sin deltagelse i prins Christians 18-års fødselsdag senere på efteråret.

Greven fortæller, at han har fået hjælp af kronprinsessen til finde flere interessante steder at besøge i Australien. Foto: Media-Mode/Splash/Ritzau Scanpix

15. 000 kilometer væk fra København har Grev Nikolai og kæresten, Benedikte Thoustrup, slået sig ned for at læse et semester på universitet.

Parret er flyttet til den australske storby Sydney for at studere på University of Technology.

Og greven fortæller blandt andet i et længere interview til mediet 9Honey, at kronprinsesse Mary har givet greven gode råd til livet i Australien.

Dette har kronprinsessen hjulpet mig med

Da kronprinsessen fik besked om grevens semester i Sidney, skrev hun en kort liste over ting, som han og Benedikte Thoustrup burde se.

Samtidig gav kronprinsesse Mary kontaktoplysningerne til sin familie i landet til greven.

“Jeg vil ikke sige, at hun har været inde over min beslutning, men da jeg fortalte hende det, var hun meget glad på mine vegne – virkelig. Hun kom med flere gode råd og forslag og introducerede mig til hendes venner og familie her,” siger grev Nikolai til mediet.

En “overlevelsesmanual i den vilde natur” videregav kronprinsesse Mary også til grev Nikolai og rådede ham til at huske solcreme overalt samt at ryste sine støvler før brug.

“Jeg savner dem”

Greven fortæller undervejs med det australske medie, at han glæder sig over, at hans far, prins Joachim, er flyttet til USA med sin familie for at arbejde på den danske ambassade.

Men det betyder også, at afstanden mellem greven og prins Joachim, prinsesse Marie, komtesse Athena og grev Henrik er blevet større.

“Jeg savner dem alle fire,” siger grev Nikolai.

Dog kan han genfinde et stykke af sin fars ungdom i netop Australien.

For greven håber at finde tid til at kunne rejse til Wagga Wagga i New South Wales for at besøge den farm, hvor prins Joachim havde arbejde i sit sabbatår tilbage i 1987.

Sådan er hans forhold efter krisen

Sidste års strid i den kongelige familie omkring ændringerne af titlerne bliver greven også spurgt til.

For i den forbindelse blev der i både den danske og udenlandske presse spekuleret i forholdet mellem grevens far og onklen, kronprins Frederik.

Men greven fortæller, at han er på talefod med kronprinsesse Mary og “også min onkel, det er helt klart.”

Grev Nikolai understreger samtidig, at han har det godt med sin farmor, dronningen.

“Vi har et godt forhold, og hun ønskede mig tillykke med min fødselsdag, så vi har en god relation,” lyder det fra greven.

Kan ikke komme til Christians fødselsdag

Grev Nikolai kan også fortælle, at han har modtaget en invitation til prins Christians stort anlagte 18-års fødselsdag i oktober.

Men om han kommer, er et andet spørgsmål.

“Jeg er selvfølgelig inviteret, desværre tror jeg ikke, jeg kan deltage på grund af den fysiske afstand mellem Australien og Danmark,” siger greven.

Først publiceret: 15. september 2023
Artiklen er sidst opdateret 15. september 2023 kl. 8:07

Se, hvad vi ellers skriver om:

og