Sommertrafik 2023: Vær forberedt og undgå lange køer på vejene

Tysklands sommertrafik skaber risiko for kødannelse på motorvejene. Få tips til en problemfri og behagelig kør-selv-ferie i nabolandet.

Der er stor risiko for kø på de tyske motorveje denne sommer.

Sommerferien nærmer sig, og mange danskere planlægger at tage på kør-selv-ferie til populære destinationer i Tyskland. Men desværre kan turen være præget af trafikproblemer og lange køer.

Den tyske bilistorganisation ADAC har netop offentliggjort deres trafikprognose for sommerferien 2023, og det tegner ikke godt for danske feriebilister.

Vejarbejde og kødannelse

ADAC advarer om omfattende vejarbejde og risiko for kødannelse på flere af de mest benyttede motorvejsstrækninger.

De anbefaler derfor at undgå visse dage og tidspunkter samt trafikknudepunkter i byer som Hamborg, Frankfurt, Dortmund, Nürnberg og München.

Fredage og søndage i juli og de to første uger af august er særligt udfordrende.

Gode tips

For at undgå unødvendige forsinkelser og lange rejsetider, er det vigtigt at planlægge turen godt.

Her er nogle nyttige tips:

  • Vælg den rette tid: Undgå morgen- og eftermiddagsmyldretiden omkring trafikknudepunkterne. Trafikbelastningen er mindre uden for disse tidspunkter.
  • Overnatning og pauser: Ved længere strækninger på over 1000 kilometer anbefales det at planlægge en overnatning. Desuden bør der holdes pauser hver tredje time.
  • Udforsk nye steder: Betragt køreturen som en integreret del af ferien. Tag en pause fra motorvejene og udforsk de mange spændende destinationer i Tyskland. Campingpladser og hoteller er relativt billige og giver mulighed for nye oplevelser.
  • Vær opmærksom på ferieperioder: Tysklands motorvejsnet vil være ekstra belastet i uge 28, 29 og 31, hvor flere tyske delstater har sommerferie. Uanset hvornår du rejser, skal du forvente tæt trafik i Tyskland.

Først publiceret: 15. juni 2023
Artiklen er sidst opdateret 15. juni 2023 kl. 13:19

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og