Vind bogen: Javel, Hr. Baron

En krønike i ord og billeder om hverdagen på danske godser med fokus på forvalterne og deres lige så hårdtarbejdende hustruer.

Med Javel, hr. baron! dykker Helle Juhl ned i en vigtig del af landbrugshistorien med udgangspunkt i interviews med en række nulevende landbrugsledere og deres ægtefæller og materiale fra foreningen Landbrugslederen, der blev grundlagt i 1943.

Det er historien om mænd og maskiner i en tid, hvor landbruget blev industrialiseret. Om stærke ledere, elever og læremestre og om pionerer, hvis indsats rækker langt ud over landbruget.

Som fx lederen af et stort kvægbrug, der via forsøg med ægtransplantationer var med til at bane vej for de første reagensglasbørn. Men også om en sippet og dog modig forvalterfrue, der gav Lise Nørgaard inspirationen til Maude fra Matador.

Om forfatteren

Helle Juhl (f. 1957) er forfatter, journalist og efterspurgt foredragsholder om bl.a. landbokulturen.

Helle er forfatter til flere historiske bøger om kvinde- og familieliv fx Jutlandia – Krig, kald og kærlighed, som beretter om de danske sygeplejersker, der ydede humanitær hjælp under Korea-krigen på hospitalsskibet Jutlandia fra 1951-53.

Vind bogen

Javel, Hr. Baron udkommer på forlaget Lindhardt og Ringhof 25. maj 2023.

Vejledende pris er 299,95 kroner og kan købes her. 

Lindhardt og Ringhof og SeniorNews har sammen udloddet 2 eksemplarer af bogen.

Aase Klitte Holmgren, Tilst og Jørgen Fischer, Fredensborg.

Først publiceret: 1. juni 2023
Artiklen er sidst opdateret 9. juni 2023 kl. 13:22