Sluk tørsten: Her har du 8 lækre drikke

Vil du gerne prøve noget andet end bare vand, kan du med fordel lade dig inspirere af en eller flere af disse drikkevarer, som følger med en opskrift.

Smoothies kan være lækkert, da de er en nem og praktisk måde at få en sund og nærende drik på, samtidig med at man kan eksperimentere med forskellige smagskombinationer.

Nogle gange kan det være en udfordring at opnå den generelle anbefaling om 1-1½ liter væske om dagen.

Men det er vigtigt at undgå dehydrering, da vores kroppe er afhængige af tilstrækkeligt væskeindtag for at fungere optimalt.

Dehydrering kan føre til sundhedsproblemer, såsom hovedpine, træthed, forstoppelse, urinvejsinfektioner og nyresten. Derfor er det vigtigt at drikke tilstrækkeligt med vand og andre hydrerende drikke hver dag.

Prøv disse drikke

1. Vand med citron – friskpresset citronsaft kan hjælpe med at opretholde hydrering og give et boost af C-vitamin.

Pres saften af en halv citron i et glas vand. Tilsæt evt. isterninger og lidt honning for at give smag.

2. Grøn te – grøn te er kendt for sine antioxidant- og antiinflammatoriske egenskaber, og kan også hjælpe med at forbedre hjernens funktion.

Bryg grøn te efter anvisning på pakken og lad det trække i 3-5 minutter. Server med evt. lidt honning eller citronsaft for at give smag.

3. Saftevand – saftevand kan være en god måde at tilføre smag og lidt sødme til vandet, hvilket kan hjælpe med at drikke mere vand. Vælg en sukkerfri version for at undgå overdreven sukkerindtagelse.

Bland saft efter eget valg med vand i forholdet 1:4. Du kan også tilføje friske bær eller urter for at give smag.

4. Smoothies – smoothies kan være en nem måde at tilføje frugt og grøntsager til kosten. Prøv en blåbær- eller spinatsmoothie for at få en boost af antioxidanter.

Blend 1 kop friske eller frosne blåbær, 1 banan, 1 kop spinatblade og 1 kop mandelmælk i en blender indtil konsistensen er jævn. Tilsæt evt. lidt honning for at give smag.

5. Kombucha – Kombucha er en fermenteret te, der er kendt for sine probiotiske egenskaber, der kan være gavnlige for fordøjelsen.

Køb færdiglavet Kombucha i supermarkedet eller helsekosten.

6. Kokosvand – Kokosvand er en god kilde til hydrering og indeholder også elektrolytter, der kan hjælpe med at opretholde væskebalancen.

Server kokosvand direkte fra dåsen eller tilsæt isterninger og evt. lidt citronsaft for at give smag.

7. Hjemmelavet iste – Prøv at lave iste derhjemme ved at brygge te og tilføje is og lidt honning eller citronsaft. Undgå iste med tilsat sukker.

Bryg sort te efter anvisning på pakken og lad det trække i 3-5 minutter. Tilsæt evt. isterninger, citronsaft og lidt honning for at give smag.

8. Mælkeprodukter – Hvis du tåler mælkeprodukter, kan mælk eller yoghurt være en god kilde til calcium og protein.

Server et glas mælk eller en skål yoghurt med lidt frugt og nødder som topping.

Først publiceret: 10. maj 2023
Artiklen er sidst opdateret 10. maj 2023 kl. 14:17

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og