Enkemand i sorg blæst bagover af begravelsesudgifter

Mogens Pedersen kalder den høje regning for "tyveri ved højlys dag", idet de ikke er medlemmer af folkekirken.

I Danmark findes der omkring 2.400 kirker, og de har alle forskellige priser og regler for 'medlemsrabatter'.

Selvom døden er en uundgåelig del af livet, er sorgen over at miste en ægtefælle naturligvis stor.

Det kan Mogens Pedersen nikke genkendende til, idet hans kone gik bort for knap tre uger siden som følge af alvorlig sygdom.

Den nylige enkemands sorg var derfor stadig dugfrisk, da han henvendte sig til Højelse Kirke, der ligger syd for Lille Skensved, for at finde en gravplads til sin afdøde kone.

Mens hun levede, havde ægteparret nemlig aftalt, at de skulle begraves et sted, hvor der var så lidt vedligeholdelse som muligt for at skåne deres børn.

Derfor var Mogens Pedersen tilfreds, da han fandt frem til Højelse Kirke. Herefter gik det dog ikke helt som forventet – eller ønsket.

Koster kassen

“Da vi ikke er medlemmer af folkekirken, men af en frikirke, var jeg indstillet på at skulle betale lidt mere. Jeg fik en regning på 34.000 kroner, som gælder i 25 år. Jeg blev chokeret over prisen, men måtte selvfølgelig acceptere det,” fortæller Mogens Pedersen.

Inden chokket nåede at lægge sig, fik Mogens Pedersen endnu et chok, fortæller han videre.

“Dagen efter blev jeg ringet op af graveren, der lige ville gøre mig opmærksom på, at det ikke var en grav til to, så hvis jeg ville reservere graven ved siden af, skulle jeg af med 10.000 kroner mere.”

Horrible priser. Sådan lyder det fra enkemanden, der håber, at han kan være med til at ændre noget ved at fortælle sin egen historie.

Først publiceret: 7. maj 2023
Artiklen er sidst opdateret 4. maj 2023 kl. 11:04

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og