Dansk succesfilm får fortsættelse efter 20 år

Husker du "Kongekabale" fra 2004? Næste år får opfølgeren til thrillerdramaet premiere under titlen "Mørkeland". Endnu en gang med Anders W. Berthelsen i front.

Hovedcastet i "Mørkeland" byder både på nye navne og velkendte ansigter. Fra venstre: Mathilde Arcel Fock, Sofie Nolsøe, Patrick A. Hansen, instruktør Mikkel Serup, Lene Maria Christensen, Anders W. Berthelsen og Nicolas Bro. Foto: Per Arnesen/SF Studios/

Det bliver et gensyn med journalisten Ulrik Torp i skikkelse af Anders W. Berthelsen, når opfølgeren til thrillerdramaet “Kongekabale” fra 2004 får premiere næste år.

“Mørkeland” er filmatiseringen af Niels Krause-Kjærs anden roman om journalisten Ulrik Torp. Men filmen kan godt stå alene.

Det annoncerer SF Studios og Meta Film i en pressemeddelelse.

Arbejdsløshed og midtvejskrise

For “Mørkeland” er en ny fortælling om Ulrik Torp, en hel generation efter “Kongekabale”, hvor han som ung graverjournalist havde livet og karrieren foran sig. Det forklarer filmens instruktør, Mikkel Serup, i pressemeddelelsen.

“Siden er 20 år gået. Torp er blevet voksen og gråsprængt, og karrieren er blevet skiftet ud med arbejdsløshed og midtvejskrise,” fortæller Mikkel Serup og fortsætter:

“Fra det ståsted havner han i midten af en ny politisk konspiration, som rejser spørgsmålet, om vi kan acceptere manipulation med demokratiet, når manipulationen har til hensigt at redde det.”

Efter en fyringsrunde og længere tid på kontanthjælp kommer Ulrik Torp i virksomhedspraktik på sin tidligere arbejdsplads, hvor hans gamle kollega og nu chefredaktør – spillet af Nicolas Bro – beder ham dække drabet på en fuldmægtig i indenrigsministeriet.

Nye ansigter

Sammen med to journalistpraktikanter kommer Ulrik Torp på sporet af en lille kreds af tidligere politikere og topembedsmænd, der ikke skyr nogen midler for at sikre, at magten bliver på de rette hænder, lyder det om handlingen.

Mens at både Anders W. Berthelsen, Nicolas Bro og også Charlotte Munch genoptager deres respektive roller fra “Kongekabale” i “Mørkeland”, entrerer en række nye navne universet. Blandt andre Lene Maria Christensen, Ellaha Lack og Mathilde Arcel Fock.

“Mørkeland” får premiere i 2024.

Først publiceret: 24. april 2023
Artiklen er sidst opdateret 24. april 2023 kl. 10:01

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og