Løfter sløret: Kan du genkende dem?

Ulla Henningsen og Peter Schrøder skildrer dronning Margrethe og prins Henrik i den kommende forestilling "Musicalen Margrethe".

Ulla Henningsen og Peter Schrøder har været forbi kostumieren og makeupartisten for at ligne dronning Margrethe og prins Henrik. Foto: Camilla Winther/PR-foto/Free

En forvandling af kongelig karat.

Det har skuespillerinden Ulla Henningsen og skuespilleren Peter Schrøder gennemgået for at portrættere dronning Margrethe og prins Henrik i den kommende forestilling “Musicalen Margrethe”.

Det afslører Mikkel Rønnow Musicals i en pressemeddelelse og har i den forbindelse delt det første billede af de to skuespilleres forvandling til det royale par.

Forestillingen blev annonceret tilbage i 2022 og blev beskrevet som en storslået, episk og intim rejse gennem et helt liv om alt det, der har været med til at forme en dronning – både som menneske og som regent.

“Musicalen Margrethe” skildrer dronning Margrethes liv fra barnsben til i dag med flere nedslag i hendes liv.

En hyldestforestilling

Den kommer rundt om hendes barndom og hendes fars, kong Frederik IX’s, død i 1972 og dermed arven af tronen.

Også mødet med prins Henrik, nytårstalerne og erkendelsen af at dybe passioner som arkæologi og kunst kan dyrkes, men aldrig helt udleves eller anerkendes på lige fod med andre, skildres.

“Dette er historien om et menneske og en dronning, hvor pligten altid vil komme i første række,” lyder det om “Musicalen Margrethe”.

“Musicalen Margrethe” beskrives som en hyldestforestilling skabt i anledningen af dronningens 50-års regentjubilæum.

Flere er med til at spille dronningen

Rollen som dronning Margrethe spilles af fire skuespillere i forskellige aldre.

Foruden Ulla Henningsen portrætteres dronning Margrethe af Xenia Lach-Nielsen, Emilie Groth samt fire forskellige unge talenter, der på skift spiller Margrethe som 13-årig.

“Musicalen Margrethe” har premiere 23. juni på Det Kongelige Teater i København. Herefter spiller forestillingen i Odeon i Odense fra 17. august og Musikhuset i Aarhus fra 29. august.

Først publiceret: 18. april 2023
Artiklen er sidst opdateret 18. april 2023 kl. 8:06

Se, hvad vi ellers skriver om:

og