Skiferie: Ting, du vil ønske at have vidst

Pas ekstra godt på i Italien, og lej aldrig ting med motor, før du ved, at ejeren mindst har en ansvarsforsikring - og en række andre gode råd til skiferien.

Man kan få sig en slem økonomisk mavepuster, hvis man efter et uheld skal hjem med et ambulancefly og ikke selv har en rejseforsikring.

Norge og Sverige

Det er lovpligtigt med vinterdæk i Norge og Sverige 1. december – 31. marts.

Det er ikke nok at have snekæder med. Som bilist risikerer man, at bilens kaskoforsikring ikke dækker, hvis sommerdækkene er skyld i uheldet.

Italien

Har de strengeste sikkerhedsregler i Europa. Husk ansvarsforsikringen skal med på pisterne i Italien – man skal kunne dokumentere, at man er ansvarsforsikret. Ellers vanker der bøde og fratagelse af liftkort.

Reglerne gælder også for kælk og snowboard. Ansvarsforsikringen er en del af din indboforsikring.

Tal med dit forsikringsselskab om at få certifikat eller police på engelsk, der kan tages med enten i papir eller på telefonen. Ansvarsforsikring kan også købes på stedet.

Frankrig

Rygning er forbudt i bilen, hvis der er børn og unge under 18 med. Formelt set er det obligatorisk at medbringe en alkotester i bilen i Frankrig. Reglen håndhæves dog ikke strengt.

Europa

Husk refleksvest i bilen ned igennem Europa. Tjek om din rejseforsikring dækker skiferie, eller om du skal tilkøbe dækningen. Husk også det blå EU-sygesikringskort.

Men glem ikke, at det blå kort ikke dækker hjemtransport, behandling på privatklinik og egenbetaling. Det er klogt at supplere det blå kort med en rejseforsikring.

Og en sidste ting, der ikke kun gælder skituren: Lej aldrig en ting med motor, før du har sikret dig, at ejeren mindst har en ansvarsforsikring på køretøjet. Ellers hænger man selv på regningen.

Kilde: Forsikringsoplysningen

Først publiceret: 19. januar 2023
Artiklen er sidst opdateret 19. januar 2023 kl. 13:17

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og