Savner du selskab juleaften? Her er dine muligheder

Hvis du mangler det sociale element juleaften, kan du finde det flere steder. Og du kan både blive gæst eller vært.

Du har flere muligheder, hvis du vil være sammen med andre juleaften.

Det kan være ensomt at fejre juleaften i sit eget selskab.

Her er derfor en guide til dig, som ønsker at holde jul med andre.

Mere end ti års erfaring

Røde Kors og Boblberg har i mere end ti år samlet mennesker, der ønsker at tilbringe juleaften sammen.

Her kan du både melde dig til at være vært for andre. Eller du kan tilmelde dig som gæst.

Det foregår på Julevenner.dk. Du kan også skrive en mail til julevenner@rodekors.dk eller ringe til telefon 3529 9660, hvor frivillige sidder klar ved telefonen.

Mangler du et sted at holde jul?

Her er en liste over andre muligheder til en social juleaften:

1. Mini-højskoleophold

Flere højskoler rundt om i landet tilbyder et juleophold, og der er stadig pladser langt de fleste steder. Højskoleopholdene varer typisk mellem 5 og 14 dage, nogle af dem er inklusiv nytår.

Du kan finde en oversigt her.

2. Frelsens Hær inviterer

Velgørenhedsorganisationen holder deres lokalafdelinger åben i hele landet juleaften. Det sker for enlige, for børnefamilier og for mennesker, som bare har lyst til fællesskabet.

Du kan finde oversigten her.

3. Åbne juleaftener i Folkekirken

Over hele landet holder Folkekirken døren åben for ensomme og familier uden netværk, der gerne vil have selskab juleaften. Kirkerne vil derfor være fulde af julesang, julemiddag og juletræsdans. Man kan se kirkernes programmer for juleaften her.

4. Julefest i København

Hvis man gerne vil deltage i et større arrangement for mange mennesker, afholder Røde Kors også sin årlige Julefest i Parken i København den 24. december mellem 10.00 – 15.00. Her vil der være lækker mad og masser af underholdning, men vent ikke for længe med at tilmelde dig, for der er begrænsede pladser.

5. Julearrangement for voksne i Aalborg

Er du voksen og bor i Aalborg Kommune, så kan du deltage i julearrangementet i Vejgårdhallen. Der vil være flæskesteg, risalamande og masser af julehygge. Arrangementet finder sted den 24. december klokken 15-18. Det kræver et adgangskort, som kan hentes mellem den 1. og 14. december. Du kan læse mere om arrangementet her.

6. Juleaften i Aarhus

I Aarhus arrangerer Sct. Pauls Kirke juleaften for alle, der har lyst til at deltage. Arrangementet begynder klokken 16 efter julegudstjenesten. Der vil både være traditionel julemiddag, dans om juletræet og julehistorier. Du kan læse mere om arrangementer her.

Kilde: netdoktor.dk

Først publiceret: 20. december 2022
Artiklen er sidst opdateret 5. december 2023 kl. 10:03

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og