Der er skruet ned for strømmen i danske hjem: Så meget sparer vi

Høje energipriser har fået danskerne til at slukke på kontakten og spare på strømmen.

Der er skruet gevaldigt ned for el-forbruget.

For mange danskere har det været lidt af et elektrochok at åbne mails med elregning.

De galoperende priser har fået os til at slukke på lyskontakten og spare på el-forbruget.

Så meget, at forbruget af el er faldet med 15 procent i oktober sammenlignet med sidste år for de områder af Danmark, der dækkes af netselskab Cerius.

Seriøs ejer og driver elnettet i Nordvest-, Midt- og Sydsjælland, Lolland-Falster og øerne. Opgørelsen bygger på tal fra 341.000 privatkunder

Øget bevidsthed

”Vores tal viser tydeligt, at de exceptionelt høje elpriser har øget bevidstheden om vores energivaner og -forbrug, siger Jens Fossar Madsen, der er administrerende direktør hos Cerius.

“Danskerne sparer på energien og forsøger at energioptimere, og det er naturligvis godt for den enkeltes økonomi. Men det er også godt for samfundet, fordi vi i Europa ikke har uanede mængder energi at bruge af for tiden.”

Flytter forbruget

Cerius kan også se, at elkunderne slår til, når elpriserne er lave. Det betyder, at de blandt andet flytter noget af elforbruget væk fra de tidspunkter, hvor der er mest travlhed i elnettet.

Det lover godt for den grønne fremtid, fordi det kan være med til at gøre den grønne omstilling billigere, mener selskabet.

Først publiceret: 29. november 2022
Artiklen er sidst opdateret 29. november 2022 kl. 14:20

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og