Her kan du sammenligne elpriser

Høje varmeregninger og inflation har i den grad resulteret i en stigende interesse for elpriser i samfundet. Og det med god grund.

Du kan vælge mellem flere forskellige elleverandører. Der er op mod 50 elleverandører i Danmark.

Der er mange faktorer, der har indflydelse på elprisen, og derfor er der også stor forskel på prisen på el. Det gælder din bopæl, tidspunkt på døgnet du bruger el, dit elselskab og meget mere.

Den rene elpris udgør kun ca. 12 % af den samlede elregning. Dertil kommer en lang række andre afgifter, såsom afgifter til staten, abonnement, transporten af din el, moms og andet.

På elpris.dk kan du få et overblik over de forskellige elselskaber, deres priser og produkter. Elpris.dk er en prissammenligningsside, som Forsyningstilsynet står bag.

Siden viser, hvilken leverandør der kan give dig den bedste pris i forhold til dit forbrug.

I prisberegningen indgår elleverandørens oplyste elpris pr. kWh, abonnement, eventuelle obligatoriske gebyrer, transport af elektricitet, elafgifter og for private indgå også moms.

HER kan du sammenligne priser på el.

Faste og variable priser

Listen viser både faste og variable priser, og hvis du er lidt i tvivl om, hvad forskellen er, kan du læse med her:

  • Fast pris er et elprodukt kendetegnet ved, at den fremtidige standardpris ligger fast over en periode på mindst 3 sammenhængende måneder og dermed er kendt på forhånd af kunden.
  • Variabel pris er et elprodukt, hvor prisen ændrer sig løbende i henhold til en veldefineret elbørs, og er gældende for en periode på under 3 måneder.

Kan jeg bare skifte elleverandør?

Som elforbruger kan du frit vælge elhandelsvirksomhed og elprodukt.

Du skal dog ved opsigelse være opmærksom på, om du har indgået en aftale med en bestemt bindingsperiode. Hvis du f. eks. har indgået en aftale med en bindingsperiode for 6 måneder, kan du være afskåret fra at skifte leverandør og/eller produkt i bindingsperioden.

Du kan dog muligvis træde ud af aftalen i bindingsperioden mod betaling af et gebyr.

Kilde: elpris.dk

Først publiceret: 27. oktober 2022
Artiklen er sidst opdateret 27. oktober 2022 kl. 8:45

Se, hvad vi ellers skriver om:

, , og