Vind bogen: 80 vilde blomster du gerne vil kende

Vi skal kende blomsterne og deres navne, i hvert fald de mest almindelige – det er næsten en pligt.

’Al viden begynder med at give tingene navn’. Sådan har en gammel, klog kineser sagt engang, og sådan siger Søren Ryge og Jens H. Petersen også. De er begge besat af naturen, især de vilde blomster, og de er sikre på, at de fleste danskere ikke kender ret mange af dem.

Det går ikke. Slet ikke nu, hvor natur og klima er kommet på dagsordenen som aldrig før. Vi skal kende blomsterne og deres navne, i hvert fald de mest almindelige – det er næsten en pligt. Derfor denne bog, hvor 80 almindelige vilde blomster er fotograferet af Jens og beskrevet af Søren, som også fortæller om sine oplevelser med de mange forskellige smukke, sjove og nogle gange mærkelige blomster.

Om forfatterne

Søren Ryge Petersen (født 1945) er cand.phil. i dansk, tv-programvært og forfatter. Siden 1976 har Søren Ryge Petersen været ansat ved Danmarks Radio, hvor han med personligt engagement har lavet utraditionelle haveudsendelser.

Jens H. Petersen (født 1956) er uddannet biolog, og ekspert i svampe. Han har undervist ved Aarhus Universitet og debuterede med bogen ‘I svampens verden’.

Vind bogen

Bogen er udkommet på Gyldendal 12. oktober 2022. Vejledende pris er 300 kroner.

Gyldendal har sammen med SeniorNews udloddet 3 eksemplarer af bogen. Vinderne bliver udtrukket 30. november 2022.

God fornøjelse.

Vindere er Jan Blomgaard, Holmegaard, Vera Christensen,  Horsens og Anni Kleis, Kongens Lyngby.

Først publiceret: 20. november 2022
Artiklen er sidst opdateret 30. november 2022 kl. 10:05