Kongen af Carmen Curlers er død i Australien

Arne Bybjerg stod i 1960'erne bag Carmen Curlers, der er en stor dansk erhvervssucces. Søndag sov han ind i Australien, netop som DR viser en stor drama-serie om hans erhvervseventyr.

Arne Bybjerg Pedersen stod bag et dansk industrieventyr, der gav hundredvis af arbejdspladser i Kalundborg og gjorde ham til millionær, da han solgte til amerikanske ejere. Foto: Bjarne Lüthcke, Ritzau Scanpix

Arne Bybjerg Pedersen, der er stifter af forretningssuccesen Carmen Curlers, er død. Han blev 94 år.

Det skriver DR, der netop i disse uger viser en dramaserie om Arne Bybjerg Pedersens fantastiske erhvervseventyr.

Bybjerg sov tidligt søndag morgen ind i sit hjem i Australien, hvor han har boet en del år. Han efterlader sig en hustru, fire sønner og 11 børnebørn, skriver mediet.

Forretningsmanden er kendt som stifteren af Carmen Curlers, der er en elektrisk papillot og blev en succes over store dele af verden.

DR Tv-serie

Det er et forretningseventyr, som DR for tiden bringer en stort opslået serie om under samme navn.

Skuespiller Morten Hee Andersen spiller den karismatiske entreprenør Axel, der bygger på Arne Bybjerg Pedersens forretningseventyr.

Den virkelige curlerkonge voksede op i fattigdom og åbnede som voksen en radioforretning i Kalundborg.

Han stod bag et dansk industrieventyr, der gav hundredvis af arbejdspladser i Kalundborg og gjorde ham til millionær, da han solgte til amerikanske ejere.

Carmen Curlers er en moderne erstatning for papillotter og blev opfundet af Niels Christian Jørgensen og sat i produktion i 1963 af Arne Bybjerg Pedersen.

Modsat traditionelle papillotter havde Carmen Curlers en metalkerne, der blev opvarmet i en speciel kasse med varmestave, der passede op i de forskellige størrelser papillotter.

Først publiceret: 14. november 2022
Artiklen er sidst opdateret 14. november 2022 kl. 10:39

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og