Ritt Bjerregaard: Min mand er blevet dement

81-årige Ritt Bjerregaard får tiden til at gå med at se gode venner og til at være hjemme og tage sig lidt af sin mand, den 88-årige Søren Mørch.

Ritt Bjerregaard sammen med sin mand, historiker Søren Mørch, tilbage i 2009, da hun stoppede som overborgmester i København. Foto: Lars Krabbe, Ritzau Scanpix

Ritt Bjerregaard, 81 år, var med til den netop overstået bogmesse i Bella Center i København for at tale om glæde ved at vandre. Det har hun nemlig skrevet en bog om sammen med sin veninde, Christine Antorini og nyhedsværten Mikael Kamber.

Men ved besøget i Bella Centret fortalte hun også den triste nyhed, at hendes mand gennem en menneskealder, historikeren Søren Mørch, der er 88 år gammel, er blevet dement.

Hjælper sin mand

Ritt fortæller til SE og HØR, at hun får tiden til at gå med at se gode venner.

-Og så er jeg hjemme, spiser mad med min mand og tager mig lidt af ham. Han er desværre blevet dement, og det er jo ikke så rart.

Ægtemandens frygtede sygdom betyder, at Ritt Bjerregaard har fået flere ting hun skal tage sig med med Søren Mørch.

-Men heldigvis er det sådan, at han godt kan klare sig. Han kan godt gå tur og sådan noget, men han kan ikke huske, og han roder tingene sammen, fortæller Ritt Bjerregaard.

Ritt Bjerregaard har selv haft kræft i flere år, og er efterhånden også blevet en skrøbelig ældre dame, og røber til SE og HØR, at de metastaser, som hun har i lungerne, vokser. Så nu får hun nogle stråler på hospitalet, og så krydser hun fingre for at det hjælper.

Kilde: SE og HØR

Først publiceret: 9. november 2022
Artiklen er sidst opdateret 9. november 2022 kl. 13:36

Se, hvad vi ellers skriver om:

, , og