Vind bogen: Anne Marie Vessel Schlüters biografi

Anne Marie Vessel Schlüter er mest kendt for sit ægteskab med den 20 år ældre Poul Schlüter, men allermest har hendes livslange kærlighed til balletten fyldt, kan man læse i hendes nye biografi.

Anne Marie Vessel Schlüter har skrevet sin biografi om sit lange omskiftelige liv. Foto: Camilla Winther/ forlaget Gyldendal.

Balletdanser, skoleleder, førstedame, underviser, koreograf og instruktør.

Anne Marie Vessel Schlüter er dedikeret til balletten. Hun har været tilknyttet Det Kongelige Teater i 66 år, og hun arbejder stadig!

Anne Marie Vessel Schlüter fortæller i erindringsbogen “På skrå brædder og bonede gulve” til journalist Trine Munk-Petersen om sin opvækst i en teaterfamilie, om skiftende balletmestre, verdenskendte dansere, turneer, det daglige arbejde bag kulisserne og ikke mindst om Danmarks store koreograf, som hun gør alt for at holde levende: August Bournonville.

Hun fortæller om sit private liv: om forholdet til den 16 år yngre, kun 19 år gamle balletdanser, Alexander Kølpin,  om forelskelsen i den 20 år ældre Poul Schlüter, som hun efter en kort og hektisk forelskelse giftede sig med i 1989, et ægteskab, der varede i over 31 år til hans død i 2021.

Vind bogen

Anne Marie Vessel Schlüters biografi udkom tirsdag 20. september, og udsalgsprisen er 350 kroner.

Forlaget Gyldendal og SeniorNews har udloddet tre eksemplarer af bogen “På skrå brædder og bonede gulve”.

Vinderne er Peter Honoré, Præstø, Else Hellerup, Bjerringbro og Kirsten Nielson, Måløv. 

Først publiceret: 21. september 2022
Artiklen er sidst opdateret 21. september 2023 kl. 11:16