Politiet roser vaks 72-årig kvinde

Hun var forundret over at blive ringet op af politiet søndag aften om sin bankkonto. Nægtede at samarbejde trods trusler.

En vaks 72-årig kvinde i Karlslunde lod sig ikke true af en falsk politibetjent.

Klokken var kvart over otte mandag morgen, da en 72-årig kvinde fra Karslunde ringede til politiet for at fortælle, at hun aftenen før var blevet ringet op af en fremmede mand, der udgav sig for at være politimand.

Han ringede fra skjult nummer og havde præsenteret sig en medarbejder i politiets IT-afdeling, der interesserede sig for et lån, som en mand skulle have optaget i den 72-årige kvindes navn.

Den 72-årige var forundret og skeptisk, så hun spurgte ind til flere detaljer om det falske lån, hvilket fik den falske politimand til at true med oplysninger om, at hun kunne risikere op til 12 års fængsel, såfremt hun ikke samarbejdede med politiet.

Fup og svindel

Samtalen blev afsluttet, uden at kvinden foretog sig noget i sammen med den falske politimand, men en kontrolopringning til banken bekræftede, at det hele var fup og svindel, idet der ikke var optaget noget lån i kvindens navn som oplyst af den falske politimand.

Politiet roser nu den 72-årige kvinde for at have haft en sund skepsis over for denne type uopfordrede henvendelser og endda på et tidspunkt, hvor politiet under normale omstændigheder ikke vil kontakte nogen i forbindelse med efterforskning af en sag.

Politiet erindrer også om, at borgerne skal undlade at give personlige oplysninger eller koder til f.eks. betalingskort, NemID/MitID og netbank mv. til fremmede, da disse oplysninger kan bruges af andre til økonomisk kriminalitet.

Læs mere om politi, kriminalitet og mange andre emner i SeniorNews. Danmarks eneste nyhedskanal til seniorer.

Nyhedsbrevet kommer hver morgen på mail. Det er gratis og fyldt med seniornyheder, konkurrencer og gode tilbud.

Først publiceret: 6. september 2022
Artiklen er sidst opdateret 7. september 2022 kl. 7:57

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og