Video: Se politiets nye potente motorcykel

Det danske politi får nye og meget hurtige italienske motorcykler at køre på fremover. Se politiet vise den potente Ducati motorcykel frem her.

Politiassistent Christian Berthelsen fortæller i en video om de mange smarte detaljer på den nye italienske Ducati motorcykel, som skal erstatte de gamle motorcykler i politi-etaten. Foto: Politiet.

Der er ikke noget at sige til, at de danske motorcykelpolitibetjente går rundt med et lille smil på læberne for øjeblikket. For nu kommer der fart på! Politiet skal nemlig have nye motorcykler, og det er ikke en hvilken som helst model på to hjul, der skal indfases i den danske politietat.

Kronprinsens favorit-motorcykel

Mange motorcyklister har italienske Ducati som deres favorit-motorcykel. Vores egen kronprins Frederik har også en Ducati. Ja, faktisk to af dem. Både en Ducati 916 og en Ducati 888.

Det er dog mange år siden kronprins Frederik har suset rundt på vejene på sine motorcykler. Måske årene, alderen og ikke mindst fire børn, har haft indflydelse på det.

 

I mere end 100 år har dansk politi kørt på motorcykel, og den seneste årrække har politiet kørt BMW og Yamaha. De to mærker bliver nu løbende blive udskiftet med en ny type motorcykel, nemlig en Ducati Multistrada V4S. En lynhurtig italiensk motorcykel, der kan rykke fra 0 til 100 km/t omtrent lige så hurtigt, som en gepard kan det, nemlig på 3,4 sekunder.

Men hvor en gepard skyder en tophastighed på cirka 130 km/t, kan politiets nye motorcykel nå op på næsten det dobbelte.

I videoen her gennemgår politiassistent Christian Berthelsen udstyr, assistentsystemer og alle de smarte detaljer på motorcyklen.

25-40 nye motorcykler årligt

Rigspolitiet har indgået en aftale med Ducati Danmark om levering og servicering af patruljemotorcykler i de næste syv år. Aftalen indeholder både levering, opbygning og vedligehold af forventeligt 25-40 motorcykler om året.

Ducati Multistrada V4 koster på danske plader 298.690 kr, og har altså en topfart på 245 km/t.

Læs mere om politi, deres gear og mange andre emner i SeniorNews. Danmarks eneste nyhedskanal til seniorer.

Nyhedsbrevet kommer hver morgen på mail. Det er gratis og fyldt med seniornyheder, konkurrencer og gode tilbud.

Først publiceret: 21. august 2022
Artiklen er sidst opdateret 19. august 2022 kl. 13:05

Se, hvad vi ellers skriver om:

og