Dobbelt så mange 75-årige i arbejde

Højere levealder, økonomisk vækst og incitamenter er blandt forklaringerne på, at 75-årige arbejder mere nu end for 10 år siden.

Det er blevet mere økonomisk atraktivt at fortsætte på arbejdsmarkedet.

Når man er fyldt 75 år, kan med med god samvittighed forlade arbejdsmarkedet og nyde pensionisttilværelsen.

Men flere og flere vælger alligevel at fortsætte med at arbejde, viser nye tal fra jobindsats.dk.

Fordobling for alle over 70 år

Hvor der i maj 2012 var 7.500 personer i arbejde, som havde fejret deres 75-års fødselsdag, nåede tallet i maj i år op på 15.600 personer.

Fordoblingen er tilsvarende, når man udvider gruppen til at omfatte personer på 70 år eller mere. Her er antallet steget fra 21.000 til 42.000.

Økonomisk gulerod

Tallene gør ifølge Mads Moberg Reumert, der er cheføkonom i Danica Pension, op med forestillingen om, at man er færdig på arbejdsmarkedet, når man når pensionsalderen.

“Først og fremmest er der mange, der har helbredet til at arbejde længere. Men der er også gennemført en række politiske tiltag, som giver flere økonomiske incitamenter til at blive på arbejdsmarkedet. Og så har virksomhederne de senere år jo efterlyst flere hænder,” siger han.

Modregning lempet

De økonomiske incitamenter handler om, at man ikke længere bliver modregnet i pensionen i samme grad som tidligere, hvis man fortsætter med at arbejde.

Ifølge Mads Moberg Reumert er der gevinster hele vejen rundt ved, at flere arbejder længere.

“For den enkelte kan den ekstra indtægt give flere penge til den daglige økonomi, samtidig med at pensionsopsparingen vokser. Og virksomhederne får mulighed for at trække på den viden og erfaring, som er opbygget gennem arbejdslivet,” siger han.

Alene fra maj sidste år og til maj i år er antallet af beskæftigede, som er fyldt 67 år, vokset med knap 6.000 til 76.000 personer.

Læs mere om arbejde, pension og mange andre emner i SeniorNews. Danmarks eneste nyhedskanal til seniorer.

Nyhedsbrevet kommer hver morgen på mail. Det er gratis og fyldt med seniornyheder, konkurrencer og gode tilbud.

Først publiceret: 28. august 2022
Artiklen er sidst opdateret 26. august 2022 kl. 13:59

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og