Forbudt at spørge om din alder, når du søger job

Fra 1. juli må en arbejdsgiver ikke længere spørge om din alder i forbindelse med rekruttering.

Nu er det forbudt at spørge om din alder, når du søger job.

En arbejdsgiver må ikke forskelsbehandle lønmodtagere eller ansøgere til ledige stillinger ved ansættelse, afskedigelse, forflyttelse, forfremmelse eller med hensyn til løn- og arbejdsvilkår på grund alder.

Fra 1. juli 2022  må en arbejdsgiver ikke længere anmode om oplysninger om en ansøgers alder i forbindelse med rekruttering. Det gælder både i jobansøgning og i elektroniske rekrutteringssystemer.

Oplever du, at der bliver spurgt om alder, når du søger job, bør du kontakte din fagforening. Det er nemlig ulovligt.

Stærk ressource

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

“Vi skal gøre, hvad vi kan for at undgå, at seniorer føler sig diskrimineret og oplever at blive valgt fra udelukkende på grund af deres alder. Det er ikke bare ulovligt, det er også tudetosset i en situation, hvor virksomhederne mangler arbejdskraft. Seniorer er ofte en meget stærk arbejdsressource, som har mange år tilbage på arbejdsmarkedet. Jeg er med på, at det her forbud ikke gør det alene, men det er med til at sende et stærkt signal. Med lovgivningen vil vi undgå, at arbejdsgiverne frasorterer i bunken af ansøgninger blot ved et kig på fødselsdatoen, inden den er læst, og man rent faktisk har taget stilling til ansøgerens kompetencer.”

Læs mere om aldersdiskrimination, arbejdsliv og mange andre emner i SeniorNews. Danmarks eneste nyhedskanal til seniorer.

Nyhedsbrevet kommer hver morgen på mail. Det er gratis og fyldt med seniornyheder, konkurrencer og gode tilbud.

Først publiceret: 5. juli 2022
Artiklen er sidst opdateret 5. juli 2022 kl. 11:30

Se, hvad vi ellers skriver om:

og