Disse sødestoffer påvirker dit blodsukker
Selvom sødestoffer kan være et godt alternativ til sukker, skal man som diabetiker være opmærksom på, at nogle sødestoffer påvirker blodsukkeret.
Er du en af dem, der tyr til sødetabletter til kaffen, er du ikke den eneste.
Mange mennesker bruger ofte sødestoffer som en kaloriefattig erstatning for sukker, da de i modsætning til sukker indeholder enten ingen eller kun få kalorier.
Sødestoffer bruges også som tilsætningsstoffer i en lang række føde- og drikkevarer.
Oftest kaldes produkter, hvor sødestoffer er brugt som tilsætningsstof, for light-produkter, fordi de indeholder færre kalorier. Det kan f.eks. være sodavand, tyggegummi, yoghurt, slik og færdige desserter.
Sødestoffer, der påvirker blodsukkeret
Hvis du har diabetes, er det dog vigtigt at holde øje med den gruppe af sødestoffer, som påvirker blodsukkeret.
- Sorbitol, sorbitolsirup (E 420)
- Mannitol (E 421)
- Maltitol, maltitolsirup (E 965)
- Isomalt (E 953)
- Lactitol (E 966)
- Xylitol (E 967)
Sødestoffer, der ikke påvirker blodsukkeret
- Acesulfam K/acesulfamkalium (E 950)
- Aspartam (E 951)
- Cyklamat eller natriumcyklamat (E 952)
- Sakkarin/saccharin eller natriumsakkarin/natriumsaccharin (E 954)
- Sucralose/sukralose (E 955)
- Thaumatin (E 957)
- Neohesperidin DC (DC=dihydrochalcon) (E 959)
- Steviol Glycosid (E 960)
- Erythritol (E 968)
Kilde: Videnscenter for Diabetes
Læs mere om sundhed, sygdom og mange andre emner i SeniorNews. Danmarks eneste nyhedskanal til seniorer.
Nyhedsbrevet kommer hver morgen på mail. Det er gratis og fyldt med seniornyheder, konkurrencer og gode tilbud.
Først publiceret: 28. august 2022
Artiklen er sidst opdateret 26. august 2022 kl. 13:59