Hej, det er Emil fra banken: Dit dankort skal have sikkerhedstjek

Det lykkedes "Emil fra banken" at franarre dankort og personlige koder fra fire kvinder ved at oplyse, at dankortene skulle sikkerhedstjekkes.

Som en "service" fra bankens side hentede bedrageren personligt betalingskortene.

“Hej, det er Emil fra banken”.

Det lykkedes en fupmager at i flere tilfælde at snyde sig til oplysninger om dankort og pinkoder. I løbet af en eftermiddag og aften modtog politiet fire anmeldelser fra borgere, der var blevet ringet op af en mand, der udgav sig for at være medarbejder i Nordea eller Danske Bank.

Han fortalte, at det var et sikkerhedstjek, og at det var nødvendigt at sikre borgernes dankort og tilhørende personlige koder, da der formentlig var et misbrug i gang fra udlandet.

Service: Jeg henter kortet

Bedrageren var så overbevisende, at det i alle fire tilfælde lykkedes ham at få udleveret de pågældendes dankort og som en service fra bankens side hentede han personligt betalingskortene.

Det er gået ud over fire kvinder i Næstved og omegn, og kort tid efter bedragerierne har tyven, der kaldte sig Emil Frandsen, hævet kontanter fra forskellige hæveautomater.

Politiet advarer

Politiet opfordrer til at være ekstra opmærksom og påpasselig, hvis “banken” pludselig ringer. Man skal aldrig give personlige oplysninger som MitID, pinkoder eller betalingskortnumre i telefonen, og hverken politiet eller pengeinstitutter vil spørge efter det – og ingen banker tilbyder at afhente ens betalingskort.

Husk at tale med familiemedlemmer eller andre, der måske i mindre grad er rutineret i brug af betalingskort og/eller it.

Kontakt din bank eller ring til politiet på tlf. 1-1-4, hvis du modtager mistænkelige opkald eller har spørgsmål.

Læs mere om svindel, politi og mange andre emner i SeniorNews. Danmarks eneste nyhedskanal til seniorer.

Nyhedsbrevet kommer hver morgen på mail. Det er gratis og fyldt med seniornyheder, konkurrencer og gode tilbud.

Først publiceret: 24. august 2022
Artiklen er sidst opdateret 24. august 2022 kl. 14:57

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og