Udbetaling af ekstra ældrecheck fremskyndes til september

Regeringen vil have lov hastebehandlet i Folketinget, så udbetaling af ekstra ældrecheck på 2.500 kroner kan ske i september.

Beskæftigelsesminister Peter Hummegaard håber, at Folketingets partier vil gå med til at hastebehandle lov, så den ekstra ældrecheck kan blive udbetalt i september.

Det haster med at få en ekstra ældrecheck på 2.500 kroner ud til de seniorer, der lider under stigende priser på varer og energi.

Derfor beder regeringen nu Folketingets formand om, at et lovforslag om ekstra ældrecheck bliver hastebehandlet inden Folketingets åbning.

Det forventes, at lovforslaget kan være færdigbehandlet og vedtaget 8. september, så den ekstra ældrecheck kan udbetales senere i september.

Det var ellers først planlagt, at den ekstra ældrecheck vil blive udbetalt i november.

“Der er ingen tvivl om, at mange danskere har svært ved at få pengene til at række på grund af de stigende priser. Kort før sommerferien indgik vi en aftale med en bred række af Folketingets partier, der gav en håndsrækning til nogle af dem, som er særligt udfordret, heriblandt pensionister, der modtager ældrecheck,” siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard.

Bred aftale med partier

Aftalen er indgået mellem regeringen, Venstre, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten og Det Konservative Folkeparti om Kompensation af borgere for stigende energipriser – herunder en ekstra ældrecheck på i i alt 5.000 kroner.

Checken udbetales med 2.500 kroener i år og 2.500 kroner næste år.

Lovforslaget indeholder også et engangsbeløb på 2.000 kr. skattefrit til SU-handicaptillægsmodtagere og enlige forsørgere, der kan blive udbetalt senest i midten af oktober.

Minister håber på partiers velvilje

“Vi håber på Folketingets partiers velvilje, så vi hurtigst muligt kan få hjælpen ud til danskerne. Hvis Folketingets partier godkender hastebehandlingen, så håber og forventer jeg, at de berettigede personer kan have pengene på kontoen, inden de skal betale oktober måneds regninger,” siger Peter Hummelgaard.

Omkring 290.000 danskere modtog ældrecheck sidste år.

Hele aftalen koster 3,1 milliarder kroner, og den bliver blandt andet finansieret ved lavere anlægsrammer for offentlige investeringer i 2022 og 2023.

Seniorhåndbogen: Se om du kan få ældrecheck

Læs mere om politik, økonomi og mange andre emner i SeniorNews. Danmarks eneste nyhedskanal til seniorer.

Nyhedsbrevet kommer hver morgen på mail. Det er gratis og fyldt med seniornyheder, konkurrencer og gode tilbud.

Først publiceret: 13. august 2022
Artiklen er sidst opdateret 12. august 2022 kl. 15:01

Se, hvad vi ellers skriver om:

og