Derfor skal du bruge vibrator

De sundhedsmæssige fordele ved regelmæssig brug af vibratorer er så store, at læger bør udskrive vibratorer på recept, lyder det fra amerikanske forskere.

Studierne viser desuden, at brugen af vibrator reducerer tiden, det tager for en kvinde at opnå en orgasme.

Har du en vibrator? Hvis ikke, skal du måske overveje af skaffe dig en.

Vibratorer forbedrer nemlig det overordnede helbred af bækkenbunden, reducerer smerte i de ydre kønsorganer og fører til forbedringer i den generelle seksuelle sundhed.

Derudover fører sexlegetøjet til mindre inkontinens og øget muskelstyrke i bækkenbunden, viser ny forskning ifølge videnskab.dk.

De mange fordele har fået en gruppe forskere fra Cedar-Sinai Medical Center, USA, til at komme med en anbefaling om, at læger bør udskrive vibratorer på recept til kvindelige patienter.

Opfordringen kommer på baggrund af forskernes gennemgang af i alt 558 studier, der indeholdt nøgleordene ‘vibrator’ eller ‘sexlegetøj’.

Mangler yderligere undersøgelser

Trine Jakobi Nøttrup, ph.d. og overlæge på Rigshospitalet, hilser forskning i sexlegetøj velkommen, men fastslår, at der endnu ikke er viden nok til at kunne udskrive en vibrator på recept.

“Men hvor er det vigtigt, at nogle tager det her alvorligt og ser på det, som i den generelle befolkning bliver kaldt sexlegetøj, men som i vores øjne er et seksuelt hjælpemiddel, som måske kan forbedre oplevelsen af seksualitet, hvis det bliver brugt korrekt og uden præstationspres,” siger hun.

Kilde: Videnskab.dk

Læs mere om sundhed, sygdom og mange andre emner i SeniorNews. Danmarks eneste nyhedskanal til seniorer.

Nyhedsbrevet kommer hver morgen på mail. Det er gratis og fyldt med seniornyheder, konkurrencer og gode tilbud.

Først publiceret: 10. august 2022
Artiklen er sidst opdateret 9. august 2022 kl. 14:53

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og