ABBAs genforening: Slår alle rekorder i London

"Jeg synes, at nu har vi lavet nok. Vi er jo alle i 70'erne," siger Benny Andersson og røber, at han er både glad og ydmyg over succesen med "ABBA Voyager".

Det ikoniske billede af de fire ABBA-medlemmer ved premieren på deres nye koncert i forsommeren. Efter sigende var det første gang i 36 år de blev fotograferet sammen. Foto: Ian West, Ritzau Scanpix

Den rørende genforening af de fire ABBA-medlemmer i forsommeren ved premieren på deres nye digitale koncert, ABBA Voyager, slår alle salgsrekorder i den nye “ABBA Arena” i London.

“Der er solgt hele 380.000 billetter til showet, og koncert-showet spiller i hvert fald helt frem til maj næste år. Det er jeg både glad og ydmyg overfor,” fortæller en glad Benny Andersson til Variety.com.

Genforeningen af Bjørn, Benny, Agnetha og Anni-Frid ved gallapremieren på ABBA Voyager, var en gigantisk begivenhed, som næsten satte London på den anden ende.

De fire svenskere udgjorde den ikoniske gruppe, ABBA, i 70’erne og begyndelsen af 80’erne, og stadig i dag er ABBA måske det allerstørste pop-navn i musikbranchen. Og så hører det med, at englænderne ligesom australierne altid har været de  to allermest ABBA-begejstrede folkefærd.

Altid ABBA i hjertet

Lige som alle os andre er årene heller ikke gået sporløst hen over Bjørn, 77, Agnetha, 72, Anni-Frid, 76 og Benny, 75. Mange bemærkede, at Anni-Frid gik med stok, og det skulle efter sigende være fordi hun har problemer med balancen efter hun gennemgik en hofteoperation for nogle år siden. Foto: Ian West/PA Images/Ritzau Scanpix.

“ABBA har aldrig forladt vores hjerter,” sagde en ganske overvældet Agnetha Fältskog da også ved premieren til journalisterne.

Gennem mere end fem år havde de to produktive herrer, Bjørn og Benny, arbejdet med den digitale koncert, ABBA Voyager, og de havde endda produceret flere nye sange og et album op til premieren på koncerten, som er noget helt nyt i underholdningsindustrien.

De fire ABBA-medlemmer synger 22 af deres mest succesfulde sange under koncerten, mens de selv er digitaliseret til en avatar i en yngre udgave på scenen. Det hele giver publikum et indtryk af at være til en rigtig koncert.

Det nybyggede koncerthus ABBA Arena, der ligger i det nye Queen Elizabeth Olympic Park i Østlondon, er bygget alene til den digitale koncert ABBA Voyager, og reserveret til koncerten helt frem til efteråret 2026. Indtil videre spiller koncerten dog frem til næste sommer, men hvis stormløbet på billetkontoret forsætter, så forsætter showet altså også. Og så er der i øvrigt planer om at sætte showet op i Las Vegas også.

Aldrig sig aldrig

Ved premieren i London blev de fire ABBA-medlemmer selvfølgelig også spurgt om der kommer mere musik fra dem. Men her slog Benny koldt vandt i blodet overfor pressen.

“Det kommer helt an på hvor længe vi lever, sagde Anni-Frid først,” mens Benny forsatte:

“Vi synes faktisk, at vi har lavet nok. Vi har brugt fem et halvt år på ABBA Voyager koncerten,  og vi er jo alle i 70’erne, så jeg tror det ikke. Jeg vil bestemt sige nej, men man skal jo aldrig sige aldrig. Men avatarerne i “Voyager” koncerten, de forbliver,” sluttede han med et smil.

Se traileren til koncerten HER:

Læs mere om kendte, kongelige og mange andre emner i SeniorNews. Danmarks eneste nyhedskanal til seniorer.

Nyhedsbrevet kommer hver morgen på mail. Det er gratis og fyldt med seniornyheder, konkurrencer og gode tilbud.

Først publiceret: 1. august 2022
Artiklen er sidst opdateret 29. juli 2022 kl. 13:47

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og