ABBA-Agnetha: London-koncert bliver vores sidste

Se video om den store digitale koncert, der skal spilles i en nybygget ABBA-koncertsal i London fra næste år.

Agnetha og Anni-Frid i deres digitale-look, som de kommer til at se ud i den kommende "Voyage"-koncertturne.

ABBA-sangeren Agnetha Fältskog røber, at den kommende koncert “Voyage” i London nok bliver bandets allersidste.

Den ikoniske gruppe skabte et fantastisk comeback tidligere på måneden med to helt nye sange 40 år efter gruppen var gået hver til sit.

De udgav to nye sange – I Still Have Faith In You og “Don’t Shut Me Down – og fortalte samtidig, at de 5. november udgiver et nyt album med titlen “Voyage”. Men størst overraskelse var, at bandet laver en digital koncert sammen med et 10-personers live orkester næste år.

Bygger ny koncertsal

Denne Voyage-koncert skal spille i en helt ny koncertsal bygget specielt til formålet med plads til 3.000 personer tæt ved Queen Elizabeths Olympiske Park i det østlige London.

En “koncert-turne”, der spiller første gang 27. maj 2022 i det nye ABBA-stadium og i tiden fremover.

Da de fire ABBA-medlemmer ikke optræder fysisk, men digitalt, kan koncerten nemlig programsættes lige så længe, der kan sælges billetter.

I forvejen har Bjørn Ulvæus og Benny Andersson stor erfaring med opsætning af musicals i Londons Westend, hvor deres musicals – Chess, Kristina från Duvemåla og Mamma Mia! – har spillet i årevis og sidenhen turneret jorden rundt.

Filmede i fem uger

I et interview med Radio Sweden fortalte Agnetha Fältskog om optagelserne til den digitale koncert, som fandt sted for nyligt over fem uger og foran 160 kameraer.

“Ingen af os fire vidste formentlig hvad vi skulle forvente, så vi tog det som det kom. Vi stod på en scene og sang vores sange foran et utal af kameraer og folk. Men det føltes dejligt at gøre det, også selv om det var så anderledes. Der var også denne kemi af, at dette måske er den sidste ting vi gør sammen. Den samme følelse som vi havde, da vi indspillede albummet”.

Agnetha Fältskog slog i interviewet koldt vand i blodet med hensyn til om der kommer flere musikalske ting fra supergruppen.

“Det tør jeg simpelthen ikke sige om det gør. Vi er jo lidt ældre allesammen, og slås hver især med vores alders-ting”, sagde hun og grinte.

“Lige nu er jeg glad for at dette projekt med album og koncert er gået så godt, og så håber jeg, at albummet bliver godt modtaget til november og ikke mindst den digitale koncert i London til næste år. Så må vi se derefter”.

ABBA-albummet “Voyage” ser dog ud til at blive en stor succes allerede nu. På blot tre dage blev det forudbestilt i 80.000 eksemplarer alene i England.

Se hvordan den digitale koncert med ABBA er blevet filmet HER.

Se den nye ABBA-video og sang “I still have faith in you” HER. I denne video ser du bl.a. de fire ABBA-medlemmer digitalt til sidst i videoen, akkurat som de vil optræde i koncerterne til næste år i London.

Først publiceret: 21. september 2021
Artiklen er sidst opdateret 3. december 2021 kl. 10:38

Se, hvad vi ellers skriver om: