Vind bogen: Det er et fucking eventyr!

Eske Willerslevs beretning om sin jagt på menneskets forhistorie via knogler og DNA – og sideløbende på, hvem han selv er.

I ”Det er et fucking eventyr!” fortæller Eske Willerslev i 22 hæsblæsende kapitler om sin rejse fra utilpasset skoledreng til pelsjæger i Sibirien til den prisbelønnede eliteforsker, han er i dag.

Vi er med, når han henter prøver i Sankt Petersborg og finder den tidligere museumsdirektørs kranie i en montre; når han søger efter ukendte fortidsmennesker i en mexicansk klippehule, der siden bliver raseret af militærpolitiet; når han parterer resterne af en kannibal og bliver ramt af en forbandelse. Og vi er med, da han endelig finder ud af, hvor indianerne stammer fra, og at han selv – og alle andre europæere – er i slægt med dem via et uddødt folk.

Undervejs vælter tidligere tiders etablerede videnskabelige fortællinger som dominobrikker, hvilket gør hans modstandere så rasende, at han på et tidspunkt må gå med skudsikker vest. Også vores selvopfattelse som danskere får et skud for boven, da Eske opdager, at vores historie slet ikke går tilbage til stenalderen, som vi har lært i skolen – men at vores virkelige forfædre var hyrder på den pontiske steppe, og at vikingerne i øvrigt var et mix af folk fra nær og fjern.

”Det er et fucking eventyr!” handler om at have eventyret som drivkraft og om at opsøge ukendt land – men også om at fejle, overvinde modstand og konstant flytte grænserne for, hvad man kan, tør og ved.

Om forfatteren

Eske Willerslev (født 1971) er DNA-forsker og internationalt anerkendt professor. Til daglig leder han Grundforskningscenter for GeoGenetik ved Københavns Universitet under Statens Naturhistoriske Museum.

Vind bogen

Bogen er udkommet på Gyldendal. Vejledende pris er 300 kroner.

Gyldendal og SeniorNews udlodder sammen 1 eksemplar af bogen. Du kan deltage i konkurrencen ved at udfylde kuponen herunder. Vinderen bliver udtrukket onsdag 3. august.

God fornøjelse.

Vinder er Søren Thyregod Skyum, Brabrand.

Først publiceret: 25. juli 2022
Artiklen er sidst opdateret 5. august 2022 kl. 13:01