Film: Se Anders W. Berthelsen som sangeren Bamse

-Hans historie er virkelig rørende, fortæller Anders W. Berthelsen, der spiller den folkekære sanger i den nye film "BAMSE", som har premiere i næste måned.

Anders W. Berthelsen som sangeren Bamse i den nye film. Foto: Udsnit af filmplakat samt Morten Stricker, Ritzau Scanpix.

“Jeg kan lugte guld”, siger manager på et tidspunkt i den nye danske film “BAMSE”, som får premiere i slutningen af august. Guld – og gode historier –  det kan den danske filmbranche også lugte i de gamle danskere kunstnere i disse år. Og nu kommer så filmen om den folkekære sanger, Flemming “Bamse” Jørgensen.

Filmsucceser, som “Dirch” om Dirch Passer og “Så længe jeg lever” om John Mogensen, har kastet lyset på andre store kunstnere, som satte deres aftryk på deres tid og vores musikhistorie. Nu er tiden så kommet til Flemming “Bamse” Jørgen, der har givet os ”Vimmersvej”, ”Hvorfor går Louise til bal” og ”I en lille båd der gynger”.

Filmen “BAMSE” om hans liv og karriere får premiere 25. august over hele landet.

Døde nytårsnat

Bamse, der døde nytårsnat i 2011 blot 63 år gammel af et hjertestop, gemte bag det lune smil og smækbukserne en historie om en livslange stræben efter anerkendelse og kærlighed.

Flemming Bamse Jørgensen blev som den eneste af 12 søskende bortadopteret. Flemmings adoptivfar ønskede, at Flemming skulle overtage familiens fabrik, men til faderens skuffelse valgte  Flemming musikken og blev frontmand i Bamses Venner. En splittet baggrund, der satte sig dybe spor i Flemmings liv.

Berthelsen synger selv

Filmen “BAMSE” har selvfølgelig Bamses største hits som lydtæppe, og så er det skuespilleren Anders W. Berthelsen selv, der synger Bamse sange. Akkurat som Rasmus Bjerg gjorde i John Mogensen-filmen.

-Som så mange andre er jeg også vokset op med Flemming “Bamse” Jørgensens musik og stemme, fortæller 52-årige Anders W. Berthelsen.

-Men hans livshistorie kendte jeg ikke før, og her blev jeg virkelig ramt. Hans kamp for at få lov til at være her og høre til er meget rørende og vedkommende.

Anders W. Berthelsen har selv haft mange store roller i sin lange karriere. Vi mødte ham første gang helt tilbage i TV-serien TAXA i 1997, og senere fulgte så store ting som Krøniken i 2003, Forbrydelsen 3 i 2012, Klassefest-filmene, Kapgang i 2014, Mødregruppen i 2018, og mange, mange andre film og tv-produktioner. Han er i dag en af Danmarks mest bruge og dygtigste skuespilleren.

Foruden ham medvirker Johanne Louise Schmidt, som vi for nyligt har set i Borgen, som Bamses hustru Käte, mens Lars Ranthe, der spillede Keld Petersen i Dirch-filmen, manageren John Madsen.

Se det første glimt fra filmen BAMSE her:

 

Læs mere om kendte, kongelige og mange andre emner i SeniorNews. Danmarks eneste nyhedskanal til seniorer.

Nyhedsbrevet kommer hver morgen på mail. Det er gratis og fyldt med seniornyheder, konkurrencer og gode tilbud.

 

Først publiceret: 24. juli 2022
Artiklen er sidst opdateret 27. juli 2022 kl. 11:02

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og