Husk hygiejnen: 4 råd om grillmad

Hver sommer bliver mange danskere syge af fødevarebakterier, og især den ellers så hyggelige grillaften er synderen. Få gode råd til sommerens måltider.

Det er festligt at mødes om grillen og nyde dejlig mad. Men husk den gode hygiejne.

Pølser, bøffer og marinerede kyllingefileter er en uundværlig del af sommerens grillaftener, men der er god grund til at huske på hygiejnen.

Flere danskere bliver nemlig syge af fødevarebakterier om sommeren end om vinteren, og én af de primære årsager er dårlig hygiejne ved havegrillen.

Symptomerne på infektion kan være alt fra mild diarré, feber, kvalme og opkast til langvarig diarré og voldsomme mavesmerter.

Fire hurtige råd om hygiejne til din grillaften

1. Hold råt kød adskilt fra færdig mad, f.eks. salat, brød og færdigstegt kød.

2. Gennemsteg kylling, hakkebøffer og ferske pølser.

3. Undgå at røre ved det rå kød og vask hænder jævnligt – hvis det ikke er muligt, så brug håndsprit.

4. Brug en ren grilltang eller en ren gaffel samt ren tallerken til færdigstegt kød.

Kilde: Fødevarestyrelsen 

Læs mere om mad, hygiejne og mange andre emner i SeniorNews. Danmarks eneste nyhedskanal til seniorer.

Nyhedsbrevet kommer hver morgen på mail. Det er gratis og fyldt med seniornyheder, konkurrencer og gode tilbud.

Først publiceret: 23. juli 2022
Artiklen er sidst opdateret 27. juli 2022 kl. 11:02

Emner: