Til salg: Køb et vandtårn, fyrtårn og en mølle

I øjeblikket er der nemlig både et gammelt vandtårn, en mølle og et fyrtårn til salg. Det skriver boligsøgningssitet Boliga.dk. Læs hvad det f.eks. koster at købe dit eget fyrtårn.

Du kan købe både et fyrtårn, et vandtårn og en mølle for øjeblikket. Foto: Boliga.dk

En ganske almindelig villa sniger sig måske op på to etager og eventuelt en kælder, men lige nu kan du købe flere forskellige boliger, hvor du kommer noget længere op i højden.

I øjeblikket er der nemlig både et gammelt vandtårn, en mølle og et fyrtårn til salg.

Det skriver boligsøgningssitet Boliga.dk.

Alle sammen er bygninger, der engang har tjent et helt andet formål, som de for længst har lagt bag sig, så du i dag kan flytte ind i de særegne værelser og rum.

17 meter højt vandtårn i Toftlund

Vandtårnet i Toftlund. Foto: Danbolig, Vojens.

I Sønderjylland er et gammelt vandtårn i byen Toftlund kommet til salg. I dag er det dog ikke længere områdets vanddepot, men i stedet en bolig på knap 190 kvadratmeter fordelt på fem etager, der rejser sig 17 meter op i højden.

Det betyder også, at der udsigt udover vidderne – særligt fra det øverste værelse under kobbertaget. Prisen for den særlige bolig lyder på 895.000 kroner.

Se vandtårnet HER

Gammelt fyrtårn på Bornholm

Fyrtårnet på Bornholm. Foto: Lilienhoff

På Bornholms sydlige spids ved Dueodde ligger et gammelt fyrtårn i første række til sandklitter og vand, som for længst er gået ud af funktion og forvandlet til en bolig.

Men tårnet står stadig – komplet med Christian d. 9’s monogram på facaden – og du kan altså nu købe det 220 kvadratmeter store hjem med tilhørende tårn, fyrmesterbolig og havudsigt for 7.950.000 kroner.

Se fyrtårnet HER

160 år gammel mølle i Øster Hurup

Møllen i Øster Hurup. Foto: Ejendomsmæglerfirmet John Frandsen.

Der bliver ikke længere kværnet mel i den gamle sort-hvide mølle fra 1862, der ligger i den nordjyske kystby Øster Hurup.

I stedet er det i dag en bolig på over 200 kvadratmeter fordelt på fire plan og mangekantede rum. De gamle detaljer som slibesten, træværk og møllevinger er dog blevet bevaret. Hele molevitten kan ifølge Boliga.dk blive dit for 2.295.000 kroner.

Se møllen HER

Læs mere om boliger, ejendomsmarkedet og mange andre emner i SeniorNews. Danmarks eneste nyhedskanal til seniorer.

Nyhedsbrevet kommer hver morgen på mail. Det er gratis og fyldt med seniornyheder, konkurrencer og gode tilbud.

Først publiceret: 21. juli 2022
Artiklen er sidst opdateret 22. juli 2022 kl. 10:52

Se, hvad vi ellers skriver om:

og