Nu kan dobbelt så mange overnatte i naturen

A.P. Møller Fonden donerer 16 millioner kroner til 300 nye sheltere i statslige naturområder over hele landet. Se her hvor du kan overnatte i det fri

Det er en helt speciel oplevelse af overnatte i naturen. Og nu kommer der yderligere 300 shekters rundt i landet.

Det er blevet mere populært end nogensinde at opholde sig eller overnatte sig i naturen.

Det har lagt pres på de overnatningsmuligheder, der er rundt om i landet. Men fremover bliver det endnu nemmere at finde et primitivt ly for natten.

A.P. Møller Fonden donerer 16 millioner kroner til opførelsen af 300 nye sheltere i de statslige naturområder over hele landet.

Det er tæt på en fordobling af antallet af Naturstyrelsens sheltere i den fælles natur ifølge en pressemeddelelse fra Naturstyrelsen.

Særlig oplevelse i naturen

“En nat i naturen er en helt særlig oplevelse. Om natten ændrer lydene, lyset og duftene sig, så man kan opleve naturen, dyrene, planterne og landskabet på en ny måde,” siger direktør Peter Ilsøe fra Naturstyrelsen i meddelelsen.

Overnatning i naturen

Du kan overnatte i shelter eller telt på primitive og naturskønne overnatningspladser i det statslige naturområder i hele Danmark.

En del af disse kan bookes på forhånd, men der er også mange, du spontant kan bruge efter først-til-mølle.

Du kan også sove i skovbunden i alle statslige naturområder eller slå dit telt eller tarp (simpel overdækning) op i flere end 275 skove med fri teltning.

Se hvor du kan overnatte i naturen HER

Kilde: Naturstyrelsen

Der bliver opført 250 nye små sheltere og 50 store sheltere til større grupper.

Desuden indeholder bevillingen en opgradering af 100 af de eksisterende primitive overnatningspladser i de statslige områder.

Eksempelvis vil der blive repareret eller udskiftet sheltere samt etableret flere bålsteder og muldtoiletter, som bedst beskrives som et komposttoilet.

Den præcise placering er stadig uvis, men det vil være jævnt fordelt over hele landet. Derudover vil det være steder med stor efterspørgsel og steder, hvor der i dag ikke er et stort udbud af sheltere.

Sidste år bestilte mere end en kvart million borgere en overnatningsplads i de statslige naturområder landet over.

Forventningen er, at de første nye sheltere vil stå klar til slut august.

Book eller først-til-møller

En del statslige sheltere kan bookes på forhånd, men der er også mange, der spontant kan bruges efter først-til-mølle-princippet.

Borgere kan også sove i skovbunden i alle statslige naturområder eller slå deres telt op i flere end 275 skove med fri teltning.

Læs mere om rejser, oplevelser og mange andre emner i SeniorNews. Danmarks eneste nyhedskanal til seniorer.

Nyhedsbrevet kommer hver morgen på mail. Det er gratis og fyldt med seniornyheder, konkurrencer og gode tilbud.

Først publiceret: 12. juli 2022
Artiklen er sidst opdateret 14. juli 2022 kl. 11:44

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og