Forlæng sommeren med et shelter i haven

Det er blevet populært at overnatte i shelter. Du kan bygge dit eget i haven, og forlænge sommeren ved at overnatte udenfor hele efteråret.

Et shelter i haven forlænger sommeren langt ind i efteråret.

Det er blevet populært at overnatte i shelters i Danmark. Det er sjovt at overnatte udenfor, se stjernehimlen og få en frisk nattesøvn. Derfor er der også nogen, der er begyndt at bygge deres eget shelter hjemme i haven. På den måde kan du forlænge brugen af haven til langt ind i efteråret.

På Den Blå Avis kan du også købe brugte shelters, ligesom Den Blå Avis Guide også har en masse gode råd til hvordan får glæde af at bygge dit eget shelter til glæde for dig selv, og ikke mindst børn og børnebørn.

Et shelter er i princippet en nogenlunde simpel trækonstruktion, der for handymanden eller -kvinden er let at bygge, og som samtidig er meget mere standhaftig end de fleste telte.

Byggede sit eget shelter

“Med et shelter føler du dig ude i naturen, fordi luften frit kan bevæge sig ind i shelteret, men samtidig ligger du i så meget læ, at du sagtens kan overnatte i shelteret langt inde i vintermånederne.
Jeg elsker mit shelter. Det er en oplagt måde for mig og min familie at smage lidt friluftsliv i hverdagen, nu hvor vi ikke har et sommerhus, og kun har en lille have. Mine tre børn og jeg elsker at sove derude. Ja, faktisk plager de tit om, hvornår vi skal sove derude igen!”, siger Kristian til Den Blå Avis Guide.

Kristian Grønbæk fra Skanderborg er en af dem, der har haft et shelter til salg på Den Blå Avis. Han har nemlig bygget et nyt, og derfor solgte han det gamle shelter.

Kristian har sat sit hjemmebyggede shelter til salg for 8.000 kroner. Han har bygget det sammen med sin 6-årige datter, og det har taget dem i alt 10 timer. Kristian arbejder som ingeniør, så han havde nøje tegnet shelterets konstuktion, inden han og datteren gik i gang med hammer, træ og søm.

“Det, der er særligt ved det her shelter, er, at der er et tykt trælag i bunden – 100 millimeter isolering – så kulden ikke trækker op nedefra, og gør bunden i shelteret kold at ligge på”, fortæller Kristian.

Brugt og nybyg

Hvis du er blevet tændt på idéen om et shelter, der kan samle familiehyggen ude i haven, så kan du bl.a. købe det på DBA. Gå ind i kategorien ’Have og byg’, og tryk på underkategorien ’Have, planter, fliser og tilbehør’. Herunder finder du kategorien ’Legehuse og lederedskaber’, hvor du finder en del shelters.

Men hvis du er fiks på fingrene og lidt af en handyman/women, så kan du jo også bygge dit eget shelter. Dels kan du købe alle de færdige materialer til et shelter, og så selv samle det hjemme i haven, og dels kan du jo også vælge selv at tegne og bygge dit eget originale shelter.

Et shelter er ikke klassificeret som en bygning, så der stilles ikke så mange krav til det. Dermed kan det i flere tilfælde godt betale sig at bygge det selv.

På Den Blå Avis er der desuden tusindevis af annoncer med byggematerialer, som du kan genbruge til dit helt eget shelter.

Kilde: Den Blå Avis Guide

Først publiceret: 27. september 2021
Artiklen er sidst opdateret 3. december 2021 kl. 10:41

Se, hvad vi ellers skriver om:

og