Vind bog: Faxe – Den ramte jeg sgu’ lige i røven

EM-helten fra 92’ fortæller for første gang historien om sin karriere. Bogen er fyldt med anekdoter fra Brøndby, Arsenal og landsholdet.

John “Faxe” Jensen bragede ind i dansk fodboldhistorie med et kraftfuldt højrebensskud til 1-0 mod Tyskland i EM-finalen i 1992.  Men hans karriere bød på meget, meget mere end det.

Bogen ”Faxe – Den ramte jeg sgu lige i røven …” er fortællingen om mere end 30 år i professionel fodbold: Ni danske mesterskaber med Brøndby IF og et overraskende mesterskab med Herfølge IF, Årets Spiller i Danmark i 1987, Årets Pokalfighter i 1998 og Årets Træner i 2000.

Dertil kom hårde lærepenge i Bundesligaen for Hamburger SV, kultspiller, FA Cup- og Europa Cup-vinder i Arsenal, trænerduo med Michael Laudrup, ansvarlig for Vikarlandsholdet i 2018 – og selvfølgelig landsholdsspiller i 10 år for Danmark.

Bogen er ren fodboldnostalgi og tager læseren med tilbage til en tid, hvor selv de professionelle spillere kunne drikke en øl efter kampen, hvor der var mere plads til sjov og spas end i dag – og hvor spillerne rejste sig og kæmpede videre efter en hård tackling.

Om forfatteren

John “Faxe” Jensen har vundet ni danske mesterskaber, to pokaltitler med Brøndby IF og et mesterskab med Herfølge IF. Han blev Årets Spiller i Danmark i 1987, Årets Pokalfighter i 1998 og Årets Træner i 2000. Derudover har han spillet i Hamburger SV og Arsenal, dannet trænerduo med Michael Laudrup – og været en del af det danske fodboldlandshold i 10 år.

Vind bogen

Bogen er udkommet på forlaget Lindhardt og Ringhof 23. juni. Vejledende pris er 300 kroner.

Lindhardt og Ringhof udlodder sammen med SeniorNews 2 eksemplarer af bogen. Du kan deltage i konkurrencen ved at udfylde kuponen herunder. Vi trækker vinderne tirsdag 2. august.

God fornøjelse.

Vinderne er Jørgen Pedersen, Skovlunde og Sally Rasmussen, Galten. 

Først publiceret: 11. juli 2022
Artiklen er sidst opdateret 2. august 2022 kl. 8:37