Sanglærkens hemmelighed

En rørende roman om forholdet mellem mødre og døtre og om at finde sin egen plads i livet.

Stedet er Loch Ewe, og året er 1940. Flora Gordon lever en stilfærdig tilværelse i den lille havneby ved bredden af Loch Ewe. Men krigen ulmer i det fjerne, og da byen bliver flådebase for de arktiske konvojer, ændrer Floras liv sig dramatisk. Da hun tilmed forelsker sig i herremandens søn, lader hendes skæbne til at være beseglet.

Flere årtier senere vender Floras datter, sangerinden Lexie Gordon, tilbage til havnebyen efter en omtumlet musikkarriere i London, men hun føler sig som en fremmed. Hvorfor er landsbyboerne så forbeholdne over for hende? Snart går det op for Lexie, at hendes mor – og alle i landsbyen – i årtier har båret på hemmeligheder, der får hende til at tvivle på alt, hvad hun hidtil har taget for givet.

Efterhånden som Lexie samler brikkerne, får hun kendskab til sine forældres modige og altopofrende handlinger under krigen, og hun må nu gøre op med sig selv, om hun kan tilgive fortidens synder og finde sin egen plads i verden.

Om forfatteren

Fiona Valpy er englænder, men har boet mange år i Frankrig, og hendes stærke kærlighed til landet og dets historie er en tydelig inspirationskilde i flere af hendes romaner.

Vind bogen

Bogen, der udkom Gyldendal 19. maj 2022, koster 250 kroner.

Gyldendal og SeniorNews udlodder sammen 3 eksemplarer af bogen.

God fornøjelse.

Vinderne er Mette Brix, Frederikshavn, Zenita Woo, Nørre Aaby og Hanne Tost, Nykøbing F. 

Først publiceret: 22. maj 2022
Artiklen er sidst opdateret 15. september 2022 kl. 9:27