Pas på: Falske Stofa-mails i omløb

Lige nu er der særligt vellignende phishingmails i omløb, der udgiver sig for at være Stofa i håb om at lokke kontooplysninger ud af kunderne.

”Din faktura fra marts måned 2022 er blevet betalt to gange,” kan der f.eks. stå i en mail, der forsøger at få kunder til at udlevere deres konto oplysninger.

I disse dage får Stofa dagligt flere henvendelser fra kunder, der har modtaget særdeles vellignende phishingmails.

”Din faktura fra marts måned 2022 er blevet betalt to gange,” lyder det i mailen, der forsøger at få kunderne til at udlevere deres konto oplysninger.

Men det er altså ikke Stofa, der er afsender på mailene.

“Vi ville aldrig bede vores kunder om at indtaste deres konto oplysninger på den måde. Har man modtaget en sådan mail, skal man rapportere den som spam i sit mail program og slette den”, siger Henrik Simonsen, der er direktør for Kundecentrum i Norlys Digital, som ejer Stofa.

Kig på afsender og sprogfejl

Kigger man grundigt på mailen, der er i omløb, er der flere ting, der afslører, at den ikke er ægte. Når man læser teksten grundigt igennem, får man nemlig øje på flere sproglige fejl.

Derudover er mailen sendt fra en adresse, der hedder noreply-8184363606@nomu.tokyo.

Er en mail sendt fra Stofa eller Norlys, vil mailadressen altid slutte på enten @stofa.dk eller @norlys.dk.

“Vi oplever desværre af og til phishingforsøg, der misbruger vores brand i forsøget på at franarre folk for eksempel deres konto oplysninger. De mails, vi ser i øjeblikket, er særligt vellignende, og derfor vil vi gerne advare vores kunder mod at hoppe på svindelnummeret. Er kunderne i tvivl, om en mail rent faktisk stammer fra os, er de naturligvis altid velkomne til at kontakte vores kundeservice”, siger Henrik Simonsen.

Stofa advarer på Facebook, hvor de har delt et eksempel på den falske mail.

Læs mere om snyd, fup og mange andre emner i SeniorNews. Danmarks eneste nyhedskanal til seniorer.

Nyhedsbrevet kommer hver morgen på mail. Det er gratis og fyldt med seniornyheder, konkurrencer og gode tilbud.

Først publiceret: 19. maj 2022
Artiklen er sidst opdateret 23. maj 2022 kl. 8:04

Se, hvad vi ellers skriver om: