Få nye venner og kom gratis på museum

Som kulturven i en frivillige-organisation kan du tage en familie med på børnenes museum, opleve den danske oldtid eller rejse tilbage til vikingernes verden i særudstillingen 'Togtet' eller noget helt andet, som du selv finder på.

Som kulturven kan du tage en familie med på børnenes museum, opleve den danske oldtid eller rejse tilbage til vikingernes verden i særudstillingen 'Togtet' eller noget helt andet, som du selv finder på.

Vil du også være kulturven?

Det kan som flygtning i Danmark være svært at blive en aktiv del af fællesskabet og få nye kulturelle oplevelser på egen hånd.

Derfor har Nationalmuseet sammen med blandt andet Røde Kors, Dansk Flygtningehjælp og Aid Ukraine skabt netværket “Kulturvenner”, som matcher frivillige og alle personer med flygtningebaggrund, så de kan få en god museumsoplevelse i en svær tid.

Som kulturven kan du tage en familie med på børnenes museum, opleve den danske oldtid eller rejse tilbage til vikingernes verden i særudstillingen ‘Togtet’ eller noget helt andet, som du selv finder på.

Nationalmuseets hjemmeside HER,  kan du læse mere om ordningen med Kulturvenner på Nationalmuseet.

Sådan bliver du kulturven

For at blive kulturven, skal du melde dig til som frivillig besøgsven hos Dansk Flygtningehjælp, Dansk Røde Kors eller Aid Ukraine Denmark. Når du er blevet matchet med en person eller familie kan du tage dem med på museet.

I billetsalget viser I jeres kulturvenner-bevis, som giver jer alle gratis adgang hele året. Beviset får I af den nødhjælpsorganisation, som I har tilmeldt jer igennem.

Røde Kors: Læs mere her
Dansk Flygtningehjælp: Læs mere her
Aid Ukraine Denmark: skriv til: charlotte@aidukraine.dk

Herunder kan du på Nationalmuseets Facebook-side læse mere om Henriette, der tog på museum med to ukrainske flygtninge:

Først publiceret: 11. maj 2022
Artiklen er sidst opdateret 16. maj 2022 kl. 10:34

Se, hvad vi ellers skriver om: