Dronningen fejres med fælles kagespisning i Tivoli

Der er lagt et festligt program for Tivolis fejring af dronning Margrethes regentjubilæum. Her skal der både smages på kage, plantes træer og ses ballet.

Dronning Margrethe har altid haft et tæt forhold til Tivoli, og nu kvitterer haven med en storslået fejring af hendes regentjubilæum. Foto: Klaus Bo Christensen, Ritzau Scanpix.

Det er i år 50 år siden, at dronning Margrethe blev regent, og med coronarestriktioner som et vagt minde, skal det nu fejres.

Det bliver det blandt andet i Tivoli, hvor dronningen de seneste 20 år har sørget for at sætte sit kunstneriske præg på Pantomimeteatret og adskillige balletforestillinger.

Tivoli har sat weekenden den 21. og 22. maj af til at hylde dronningen. Og det er et omfattende program, der er lagt for lørdagen, hvor jubilaren selv vil deltage.

– Når H.M. Dronningen ankommer til Tivoli via hovedindgangen, bliver det til tonerne fra Tivoli-Gardens nykomponerede march til Dronningen. Dronningen bliver blandt andet budt velkommen af Pjerrot, Harlekin og Columbine samt balletbørn iklædt dronningens kostumer, lyder det i en pressemeddelelse fra Tivoli.

Kage til 1000 personer

På dagen skal dronningen besigtige en enorm kage, der skal bespise 1000 af havens gæster, ligesom hun også skal plante et såkaldt duetræ med hvide blomster.

Og så skal hun selv se udstillingen “Dronningens kostumier i Tivoli”, der består af udvalgte kostumer, skitser og scenografier, som hendes majestæt har kreeret til forskellige forestillinger.

Om aftenen skal dronningen overvære en international balletgalla i Koncertsalen. Gallaen transmitteres også live på storskærm på Plænen, og et festfyrværkeri sætter punktum for heldagsfejringen.

Det sker alt sammen lørdag den 21. maj.

Balletgallaen i Koncertsalen gentages dagen derpå, dog uden kongelig deltagelse.

Læs mere om kendte, kongelige og mange andre emner i SeniorNews. Danmarks eneste nyhedskanal til seniorer.

Nyhedsbrevet kommer hver morgen på mail. Det er gratis og fyldt med seniornyheder, konkurrencer og gode tilbud.

Først publiceret: 26. april 2022
Artiklen er sidst opdateret 2. maj 2022 kl. 8:19

Se, hvad vi ellers skriver om: