På med hue og trøje: Kølig optakt til påsken

Det bliver en kold optakt med vinterligt islæt de næste dage - op til påsken lidt lunere, lyder det fra DMI.

Vejret de næste dage bliver med vinterligt islæt.

Skal du ud og nyde vejret op til påsken, så er det en god ide med nue, sweater og halstørklæde. For de næste dage bliver køligt med vinterligt islæt. I næste uge bliver det lunere, lyder prognosen fra DMI.

De kommende dage strømmer kold luft ned over landet fra nordvest, og nedbøren kan i perioder blive vinterlig med slud eller hagl.

I starten af næste uge sendes lunere luft fra syd op over landet.

Fredag

Lidt eller nogen sol, men også spredte byger, der kan være med slud eller hagl, i Nordjylland måske tøsne. Temp. op mellem 5 og 9 grader, og jævn til hård vind fra vest og nordvest, som aftager sidst på dagen. Om natten mest klart vejr og kun lokalt enkelte slud- eller snebyger. Temp. ned mellem frysepunktet og 3 graders frost, og svag til jævn vind fra vest og nordvest, ved kysterne stedvis frisk vind.

Lørdag

Lidt eller nogen sol og enkelte byger, der kan være med slud eller hagl. Vinden tiltager til jævn til hård fra vest og nordvest, ved kysterne stedvis kuling. Dagtemp. op omkring 8 grader, om natten mellem frysepunktet og 5 graders varme.

Søndag

Nogen sol med enkelte byger, der kan være med slud eller hagl. Dagtemp. mellem 5 og 10 grader, om natten ned mellem frysepunktet og 5 graders varme. Vinden aftager til svag til jævn fra vest og nordvest.

Mandag

Mest skyet, og i de vestlige egne antageligt lidt regn i perioder. Dagtemp. mellem 7 og 12 grader, om natten mellem 2 og 7 grader. Svag til jævn vind fra vest og nordvest, der ud på natten drejer til syd og sydøst.

Tirsdag

Lidt eller nogen sol med lidt regn af og til. Temp. op mellem 10 og 15 grader, i Sønderjylland måske lidt varmere. Svag til jævn vind fra syd og sydøst. Om natten til dels klart og mest tørt. Temp. ned mellem 6 og 10 graders varme. Svag til jævn vind fra syd.

Onsdag og torsdag

Antageligt stigende temperaturer, senere igen mere ustadigt.

Vejrudviklingen er ret sikker, men nedbørsformen er noget usikker.

Kilde: DMI

Først publiceret: 7. april 2022
Artiklen er sidst opdateret 8. april 2022 kl. 15:34

Se, hvad vi ellers skriver om:

og