Fra TV-kokken Claus Holm: Mad til turen i naturen
Claus Holm har skabt fem lækre opskrifter, som kan bruges, når vi tager på udflugt i naturen.
Forårssolen frister til udendørslivet og vandreturene, og TV-kokken Claus Holm har kreeret nogle små retter til SeniorNews’ læsere, når vi bliver småsultne undervejs og skal have lidt hurtigt at spise.
Det er blevet til fem lækre opskrifter, som passer perfekt til en tur ud i naturen.
Velbekomme!
Frokost ”SW”
Det skal du bruge:
8 skiver groft rugbrød, ristet/ grillet
2 spsk. skyr
2 spsk. sennep
1 romaine-salat, delt i blade og skyllet
4 skiver skinke eller salami
4 spejlæg af økologiske æg
4 skiver ost
2 tomater i skiver
8 skiver agurk
2 drueagurker i skiver
Sådan gør du:
Toast smøres med skyr på den ene skive og sennep på den anden side
Først salat på, så skinke, så spejlæg, så resten og til slut på med låget, deles i 2 trekanter
Æg og bacon muffin
Det skal du bruge:
4 små foliebakker, de runde
4 skiver tynde fuldkornstoast eller wraps skåret til
4 skiver bacon
8 økologiske æg
2 tomater, delt i passende stykker
70 g reven ost
Lige lidt lakrids
Sådan gør du:
De 4 skåle smøres, og du folder toasten ned i og presser det godt ud i kanten. Baconskiven ligges ned i, slå 2 æg ned i hver skål, krydres med salt og peber, stik tomaten i og riv osten over. Du kan også undlade dette, hvis ikke lige det er dig
Bages ca. 18-20 minutter ved 180 grader. Skær ” Muffins” ud med en kniv, vikles i en serviet og der kan spises. Sidder du ved bordet, er en sjat ketchup ikke af vejen
Kebab snegle med cheddarost
1 pakke frossen kylling kebab
1 pakke chia wraps
1 pakke reven cheddar
1 -2 tomater i skiver
1 spsk. røget paprika
Salt og peber
Hvidløgs olie
Frisk timian
Sådan gør du:
Varm wraps på panden i et minut. Tag wrappen af, og kom derefter kødet på panden i ca. 7 min – krydres og kommes på wraps – kom gerne lidt ost ind i wraps først- smager så godt- så rulles de stramt – skæres ud i mindre skiver – vendes om – så de ligner en snegl- herpå tomat – ost – bage ved 200 gr, til osten er smeltet
Toppes med timian. Prøv også noget med syltede ingefær
Klapsammen
3 stk. rugbrød ristes
1 spsk. chili pesto på et stykke brød
1 spsk. sennep på det andet brød
1 spsk. skyr på det tredje rugbrød
1 dåse kikærter blendes med citron og hvidløg, lidt spidskommen og en sjat olie og smages ti
3 skiver skinke
Lidt frisk salater
1 tomat i skiver
Fordeles på rugbrødet og fold en klapsammen
Rullet håndmadder
1 pakke wraps; de grove med chia
1 pakke øko leverpostej
1 pakke forstegt bacon
1 pakke landskinke
1 tomat
½ agurk
1 dk skyr
1 tsk karry / gurkemeje
1 rødløg pillet
Evt. lidt surt som drueagurker og lidt karse
Syltede ingefær
Sådan gør du:
Lun wrappen- smør skyr, der er tilsmagt med salt, peber og karry, på den ene halvdel og derpå landskinke
På den anden side leverpostej med bacon og agurk
Så rulles der og den deles i midten- smart med 2 slags rullet håndmad- pynte med surt og krydderi
Du kan lave alle slags madder – jeg elsker dem!
Læs mere om mad, motion og mange andre emner i SeniorNews. Danmarks eneste nyhedskanal til seniorer.
Nyhedsbrevet kommer hver morgen på mail. Det er gratis og fyldt med seniornyheder, konkurrencer og gode tilbud.
Først publiceret: 2. april 2022
Artiklen er sidst opdateret 11. april 2022 kl. 7:05