3 anholdt for databedrageri mod ældre

Efter en intens og målrettet efterforskning har Københavns Politi anholdt tre personer, som mistænkes for at stå bag bedrageri mod adskillige ældre borgere i Københavnsområdet.

En lang række ældre medborgere er er blevet snydt og frastjålet deres penge.

Tre mænd på henholdsvis 18, 19 og 25 år blev forleden anholdt, da Københavns Politi ved en koordineret aktion slog til på flere adresser i hovedstadsområdet og ved Århus med assistance fra Østjyllands Politi.

De tre anholdte er blevet sigtet for en stribe sager om databedrageri rettet mod ældre mennesker, og to af de anholdte bliver i dag fremstillet i grundlovsforhør i Københavns Byret.

De anholdte mistænkes for i flere tilfælde at have ringet til ældre borgere og i telefonen udgivet sig for at ringe fra banken. I telefonen fik borgerne oplyst, at deres betalingskort og pinkode var blevet misbrugt og derfor skulle udleveres. Kort efter ankom en person til adressen og afhentede kort og kode. I flere tilfælde lykkedes det gerningsmændene at hæve større kontantbeløb på de stjålne betalingskort.

Intens efterforskning

Telefonopkaldene er blevet foretaget i løbet af de sidste uger, og efter en intens efterforskning kunne politiet tirsdag skride til anholdelse af de 3 formodede gerningsmænd.

”Vi modtog på få dage i omegnen af 10 anmeldelser om de her bedragerier, og derfor jeg er også tilfreds med, at vores efterforskning hurtigt har ført os i retning af de formodede gerningsmænd. Tilbage sidder helt uskyldige og ældre medborgere, der er er blevet snydt og frastjålet deres penge, og vi skal selvfølgelig gøre alt for at få de ansvarlige stillet til regnskab,” siger vicepolitiinspektør Peter Høholt fra Afdelingen for økonomisk kriminalitet ved Københavns Politi.

Peter Høholt råder til, at man aldrig udleverer sine personlige bankoplysninger og koder til andre mennesker. Heller ikke selv om man i telefonen taler med en, der på overbevisende vis udgiver sig for at ringe fra banken eller en anden myndighed.

Se politiets video om hvordan du undgår trick- og lommetyverier her:

 

Først publiceret: 21. marts 2022
Artiklen er sidst opdateret 29. marts 2022 kl. 16:37

Se, hvad vi ellers skriver om: