I aften er det slut med Badehotellet

Den tysk-russiske skuespiller Anton Rubtsov, der spiller tyske Uwe Kiessling i "Badehotellet", er meget berørt af Ruslands krig mod Ukraine.

Skuespilleren Anton Rubtsov, der spiller Amandas kæreste Uwe Kiessling, har russisk-ukraniske aner, og har det svært med den russiske invation af Ukraine, fortæller han.
Foto: Mike Kollöffel, TV 2

Mandag aften kl. 20 kommer det femte afsnit af “Badehotellet”, og dermed er det slut med den 9. succesfulde sæson af TV2 serien.

Selv det næsten virker umuligt, så slog “Badehotellet” igen i denne sæson sin egen rekord og fik 1.968.000 seere, da 9. sæsons premiereafsnit gik i luften den 1. februar.

Men der skulle faktisk have været et 6. afsnit i denne sæson af “Badehotellet”. Det blev dog ikke til noget, fordi optagelserne var så forsinket på grund af corona-epidemien, og skuespillerne havde andre engagementer, så der var kun tid til at optage fem afsnit til denne sæson.

Tiden var knap

Til Billed-Bladet fortalte fiktionschef på TV 2 Katrine Vogelsang, at tiden var knap, og det derfor kun blev til fem afsnit.

– Grunden, til at sæson 9 kun består af fem afsnit, er ganske enkelt, at vi ikke har kunnet nå at producere mere, selv om det var ambitionen at lave seks afsnit.

– Det skyldes dels et efterslæb fra corona sidste år, som gjorde, at man kom senere i gang, og da vi kunne konstatere, at det fortsat skabte forsinkelser i produktionen hele vejen rundt, så valgte vi at lave fem stærke afsnit, så vi stadig kunne premiere til tiden og holde den høje kvalitet, som “Badehotellet” har, siger hun.

Dramaet i denne populære sæson af “Badehotellet” tog som bekendt sin begyndelse i 1945 – fire år efter at den sidste sæson sluttede – og handlingen har foregået efter slutningen af Anden Verdenskrig.

En af de skuespillere, som har været med “Badehotellet” for 3. gang er den tysk-russiske skuespiller, Anton Rubtsov, der spiller Amandas store kærlighed, den tyske løjtnant Uwe Kiessling.

Bor i Berlin

35-årige russiskfødte tyske skuespiller Anton Rubtsov har vakt stor opmærksomhed blandt seriens fans.

– Jeg har ikke Facebook og er ikke meget på de sociale medier i det hele taget. Men nu er det ved at gå op for mig, at Amanda og Uwe er blevet ret populære i Danmark, og at folk ser ud til at elske parret, siger Anton Rubtsov over en telefonforbindelse fra Berlin.

– Det er stadig lidt skørt, for i Berlin, hvor jeg bor, er det slet ikke sådan. Ingen kender “Badehotellet” der – jeg kan stadig ikke udtale det korrekt efter tre år, men jeg forsøger, tilføjer han med et grin.

Anton Rubtsov landede rollen i 2019 efter at have været til casting over for Amalie Dollerup, som spiller Amanda.

Siden har han hvert år taget turen fra Berlin til Risby-studierne i Albertslund, hvor “Badehotellet” kommer i kassen.

– Der sker mange spændende ting i mit liv i Berlin. Men det er næsten den bedste del af året at komme til Danmark og optage “Badehotellet” og se alle de skønne mennesker, fortæller Anton Rubtsov.

– Da jeg kom derud første gang, var velkomsten så hjertelig og imødekommende. Alle tog så godt imod mig – Amalie Dollerup, Cecilie Stenspil, Jens Jacob Tychsen, Lars Ranthe, Anne Louise Hassing – ja dem alle sammen. Jeg tænkte: Måske er det bare, fordi det er min første dag. Men her tre år efter er de stadig lige så oprigtigt søde.

Forelsket i Danmark

Det gælder danskerne i det hele taget, tilføjer han.

– Jeg er virkelig blevet forelsket i Danmark og København. Jeg har efterhånden set en del af byen og nyder at gå rundt, når vejret er godt. Jeg fornemmer altid en god stemning.

Anton Rubtsov ankommer typisk til Danmark et par dage inden optagelserne for lige at falde på plads, forberede sig og tage til kostumeprøver.

Uwe Kiessling kom ind på “Badehotellet” i syvende sæson, der udspiller sig i sommeren 1940, hvor nazisterne har besat Danmark – Anton Rubtsov blev helt forskrækket, første gang han så sig selv i spejlet iført naziuniform.

Som sæsonerne har udviklet sig, har det vist sig, at Uwe Kiessling ikke sympatiserer med nazismen, men nødtvunget er blevet løjtnant i værnemagten.

Han viser sit sande jeg, da han forelsker sig i “Badehotellets” bestyrerinde, Amanda.

– Hvis to mennesker møder hinanden under en krig, er det en stor kærlighedshistorie, og det er vigtigt også at fortælle på tv. Kærlighedshistorien mellem Amanda og Uwe er hjerteskærende, og første take var også hjerteskærende at indspille, fortæller Anton Rubtsov.

– Jeg har fået mange beskeder fra folk, der har fortalt, at deres bedsteforældre har mødt hinanden på samme måde som Uwe og Amanda. De er taknemlige over den måde, deres forhold er blevet skildret på og for at vise den del.

Rødder fra Ukraine

Anton Rubtsov beretter om lignende historier i sin egen familie. Hans oldemor var en jødisk kvinde fra Ukraine. Hun flygtede til Tyskland og mødte hans oldefar.

Selv er Anton Rubtsov født i Rusland, men er opvokset i Tyskland, hvor hans forældre bor – selv har han endnu ikke stiftet sin egen familie.

Han er meget berørt over Ruslands invasion af Ukraine. Krig er ikke overstået i verdenshistorien. Der bliver fortsat skrevet dystre kapitler i den.

– Vores familie har mange blandede rødder. Jeg er meget påvirket af situationen. Det er meget hjerteskærende, siger Anton Rubtsov.

– Eftersom jeg kan snakke en smule russisk, vil jeg gerne sige: Net voyny. Ingen krig.

Selv om rollen i “Badehotellet” er Anton Rubtsovs første store internationale, er det faktisk ikke første gang, at han arbejder i Danmark.

Med i danske film

Han havde en lille rolle i kortfilmen “Halvmand” fra 2016. Her spillede Anton Rubtsov over for Jens Albinus, som han er stor fan af og beundrer for hans præstation i dogmeklassikeren “Idioterne”.

– I har også nogle virkelig seje og dygtige instruktører i Danmark, tilføjer Anton Rubtsov og nævner blandt andre Lars von Trier, som står bag “Idioterne”, og Susanne Bier.

– Jeg er også stor fan af Thomas Vinterbergs arbejde. Jeg er vild med “Druk”, som Lars Ranthe var med i sammen med Mads Mikkelsen. Det er instruktører, som enhver skuespiller drømmer om at arbejde med.

Anton Rubtsov er imponeret over danskernes professionalisme. Der er intet brok, og det føles, som om at alle elsker at arbejde på “Badehotellet”, fortæller han begejstret. Selv om dagene på settet er lange, er de stadig fyldt med sjov og spas.

Om han vender tilbage i TV 2’s gedigne seersucces, ved han ikke.

Slap for grænsekontrol i Danmark

Men får han tilbuddet, er han mere end klar til at vende tilbage som Uwe Kiessling og se, om han og Amanda bliver genforenet omkring deres lille kærlighedsbarn, Frida, som blev undfanget, inden krigen, som bragte dem sammen, skilte dem ad igen.

– Jeg sagde til Amalie sidst: hvis Uwe ikke dør, og de møder hinanden igen, og der kommer endnu en sæson, så håber jeg, at jeg får nogle danske replikker.

– Jeg ved godt, at sproget er kompliceret, og at udtalen er svær, men jeg ville elske det. Jeg er meget taknemlig over at være med, lyder det begejstret fra Anton Rubtsov, der havde en sjov oplevelse under corona-epidemien, hvor han simpelthen blev genkendt af grænsepolitiet.

Anton Rubtsov skulle nemlig fremvise sin arbejdstilladelse for at komme ind i Danmark, men kunne ikke lige finde sine papirer. Men da han fortalte, at han arbejdede på “Badehotellet”, sagde en af betjentene:

-Hov, vent, du er da den onde tyske fyr? Bare kom ind, alt er fint.

Og så kunne Anton Rubtsov ellers spadsere gennem grænsekontrollen uden at vise sin tilladelse, genfortæller han med et grin.

Læs mere om kendte, kongelige og mange andre emner i SeniorNews. Danmarks eneste nyhedskanal til seniorer.

Nyhedsbrevet kommer hver morgen på mail. Det er gratis og fyldt med seniornyheder, konkurrencer og gode tilbud.

Først publiceret: 6. marts 2022
Artiklen er sidst opdateret 10. marts 2022 kl. 9:37

Se, hvad vi ellers skriver om: