Ledigheden tager endnu et kraftigt dyk

Ledigheden faldt yderligere i december fra 2,8 til 2,5 procent, hvilket er det laveste siden september 2008.

Ledigheden er faldet kraftigt hen over efteråret og vinteren.

Ledigheden fortsatte i december den nedadgående tendens og faldt fra 2,8 til 2,5 procent af arbejdsstyrken.

Dermed har den nået det laveste niveau siden september 2008. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Hvor der i november var 80.300 ledige, når man korrigerer for sæson og omregner til fuldtidspersoner, var samme tal i december nået ned på 70.900 personer.

I det hele taget er ledigheden faldet kraftigt hen over efteråret og vinteren. I september var 3,2 procent af arbejdsstyrken ledig, men det tal er altså barberet ned med knap fjerdedel hen over de seneste tre måneder.

Spektakulære tal

Jeppe Juul Borre, der er cheføkonom i Arbejdernes Landsbank, kalder faldet “spektakulært”.

– Den hastigt skrumpende ledighedskø sætter en tyk streg under, hvor stærkt dansk økonomi er kommet igennem coronakrisen.

– Og økonomien drøner bare videre derudad uden at se sig tilbage. Det er vores klare forventning, at der er fortsat pil ned på ledigheden, skriver han i en kommentar til tallene.

Størstedelen af faldet – 8800 personer – kan henføres til gruppen af ikke-aktiverede. Antallet af aktiverede faldt med 800.

Der er dog det forbehold, at den nye ferielovgivning har betydet et ændret mønster for ferieafholdelse, som afspejles i tallene.

Selv om ledigheden er faldet mest i København og omegn, er ledigheden i tilbagegang over hele landet. I Vestjylland er ledigheden nu 1,6 procent, mens den i København er 3,3 procent.

Ledigheden er stort set ligeligt fordelt kønnene imellem. Arbejdsløshedsprocenten for mænd er således 2,4 procent, mens den for kvindernes vedkommende er 2,5 procent.

Først publiceret: 31. januar 2022
Artiklen er sidst opdateret 17. februar 2022 kl. 11:48

Se, hvad vi ellers skriver om: