Dronningen: Jeg så potentiale i Mary fra første møde

Dronning Margrethes to svigerdøtre, kronprinsesse Mary og prinsesse Marie, betyder meget for hende, fortæller hun i interview med Billed-Bladet.

Dronning Margrethe har været begejstret for sin svigerdatter, kronprinsesse Mary, fra første øjekast. Foto: Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix

Ved første øjekast var dronning Margrethe ikke i tvivl.

Kronprinsesse Mary havde stort potentiale, og det, der skulle til som hustru til en kommende konge.

Det fortæller dronningen i et interview til Billed-Bladet i anledningen af sit 50-års jubilæum som regent.

Fik respekt for Mary

– For det første var jeg meget glad for, at kronprinsen havde fundet den, han gerne ville dele sit liv med, og kronprinsessen var en person, som jeg kom til at sætte kolossal pris på meget hurtigt.

– Jeg fik en vældig respekt for hendes evner og hendes gode måde at tage opgaven på sig. Jeg var virkelig glad for at få en svigerdatter som hende. Jeg kunne se, at hun havde det potentiale, der skulle til.

Kronprins Frederik mødte sin Mary i år 2000, hvor kronprinsen var i Australien for at overvære de danske atleter ved de olympiske lege.

Parret har tidligere fortalt, hvordan de mødte hinanden på en restaurant og faldt i snak senere på aftenen.

Romancen fortsatte på hver sin side af kloden, inden kronprinsesse Mary flyttede til Danmark. Og efter tre års forhold faldt kronprins Frederik på knæ under en tur til Rom.

De to blev gift den 14. maj 2004 i Vor Frue Kirke i København.

For dronningen var det en stor glæde at opleve brylluppet, selv om hun ærgrer sig over, at hendes mor, dronning Ingrid, ikke nåede at opleve “hvor godt Frederik havde valgt”, som hun udtrykker det.

Nært forhold til begge svigerdøtre

Også dronningens anden svigerdatter, prinsesse Marie, er hun meget stolt af.

I interviewet med Billed-Bladet fremhæver majestæten, at hun har et nært forhold til begge svigerdøtre.

Hun er glad for, at både kronprinsesse Mary og prinsesse Marie har formået at komme ind udefra og gøre et godt stykke arbejde i det danske kongehus, selv om det måske har været udfordrende.

Prinsesse Marie blev gift med dronningens yngste søn, prins Joachim, i 2008.

Den 14. januar er det 50 år siden, at dronning Margrethe overtog tronen efter sin far, Frederik 9.

Jubilæet skulle være fejret denne vinter med flere arrangementer, men det er blevet udskudt til senere på året på grund af corona. For det skal fejres, lød det fra dronningen i hendes nytårstale.

Først publiceret: 7. januar 2022
Artiklen er sidst opdateret 23. februar 2022 kl. 13:22

Se, hvad vi ellers skriver om: