Nu begynder fejringen af Margrethe på TV

Både DR og TV2 har virkelig lagt sig i selen i den kommende uge i forbindelse med dronningens 50 års jubilæum, også selv om de store folkelige fejringer er udskudt til eftersommeren.

På mandag kommer det 4. og sidste afsnit af TV2's fabelagtige nye program med og om dronning Margrethe. Foto: TV2.

På næste fredag er det 50 år siden kong Frederik 9. døde og hans ældste datter, Margrethe, overtog tronen efter ham.

Det bliver fejret og markeret mange stedet på DR og TV2 allerede fra fredag aften ugen før selve jubilæumsdagen 14. januar 2022.

Her er en liste over de programmer, du kan se om det helt specielle regentjubilæum i Danmark.

Fredag 7.januar kl. 20.00, DR1, “Frederik IX”

I anledningen af jubilæet genudsendes drama-dokumentarserien i fire afsnit om dronningens far, Frederik 9, hvor Kasper Leisner spiller kong Frederik og Rikke Westi spiller prinsesse Margrethe.

Lørdag 8. januar kl. 20.00, DR1, “Danskerne interviewer dronningen”

Kåre Quist er vært på et noget anderledes inviewprogram med dronningen. En gruppe dansere er inviteret til Fredensborg Slot, hvor de får lov en ad gangen til at stille majestæten et spørgsmål – og vi kan røbe der bliver spurgt om alt fra livsstil til privilegier i programmet.

Søndag 9. januar kl. 20.00, DR1, “Dronning Margrethe – 50 år for Danmark”

En lang række af statsoverhovedet – bl.a. Bill Clinton – fortæller om deres møde og oplevelser med dronningen. Også det svenske og norske kongepar deltager samt tyske, russiske og mange andre statsoverhovedet medvirker.

Mandag 10.januar kl. 20.00, TV2, “Et liv som dronning”.

Her kommer det 4. og sidste af de helt nye og helt fantastiske programmer om dronningen, som alle i øvrigt kan ses på TV2 Play. Dronningen fortæller i dette sidste afsnit af serien om hvordan hun og afdøde prins Henrik brugte kunsten i deres liv.

Fredag 14. januar kl. 8.00-13.00 og kl. 20.00, DR1, “Margrethe 2 – Dronning i 50 år”

DR bruger det meste af selve jubilæumsdagen til følge dagens kongelige begivenheder. Om aftenen er det Stéphanie Surrugue og Kåre Quist, der sender live fra Kongens Nytorv sammen med en lang række af gæster.

Fredag 14. januar kl. 8.35, TV2, “Dronning i  50 år”

Foto: TV2

TV2 har også ryddet næsten hele sendefladen på selve jubilæumsdagen og transmitterer fra festlighederne i Folketinget samt fra Roskilde Domkirke, hvor dronningen, kronprinsparret og prins Joachim og prinsesse Marie, samt dronningens to søstre, prinsesse Benedikte og eks-dronning Anne-Marie, lægger kranse på kong Frederik 9.s og dronnings Ingrids gravsted. Det er Natasja Crone og Troels Myhlenberg, der er værter dagen igennem på TV2.

 

 

 

 

 

 

 

 

Først publiceret: 6. januar 2022
Artiklen er sidst opdateret 19. februar 2022 kl. 12:11

Se, hvad vi ellers skriver om: