Niels Olsen ramt af hjerteflimmer

Niels Olsen har erkendt, at han er blevet 60 år og har et anstrengende arbejde, så han er begyndt at sove til middag, når han skal optræde om aftenen.

Niels Olsen måtte sygemelde sig i tre dage i sommer fra Cirkusrevyen, da han fik hjerterflimmer. Foto: Henning Hjort, Ritzau Scanpix.

Det er blevet nødvendigt med en lille morfar – altså en middagslur – før skuespilleren Niels Olsen skal på scenen om aftenen. Han har nemlig måtte erfare, at hans alder og helbred ikke mere rimer så godt med det krævende og belastende arbejde som komiker og skuespiller.

2021 blev et lige så dramatisk år for Niels Olsen som for flere af hans andre kollegaer i Cirkusrevyen. Først var Lisbet Dahl gået ned med stress, og derefter lukkede revyen i en uge på grund af corona, og endelig trak også Merete Mærkedahl stikket med stress, skriver Ekstra Bladet.

Trykken for brystet

Så da 60-årige Niels Olsen blev utilpas og fik trykken for brystet, gik han til lægen, ganske utryg ved situationen.

Han fik målt en hvilepuls på 160, hvor en normal hvilepuls er mellem 60 og 80. Det fik lægen til at sige, at den kendte skuespiller skulle en tur på hospitalet.

“Fint”, sagde jeg. “Hvornår?”

“Nu!”, sagde lægen, fortæller Niels Olsen til Ekstra Bladet.

Niels Olsen, der er gammel håndboldspiller, fik et stød, så hans hjerte kom tilbage i den normale rytme, og så kom han på blodfortyndende medicin i en periode.

I dag er han rask og har det fint, ligesom hans hjerte opfører sig eksemplarisk, og Niels Olsen har erkendt, at han ikke er lige så udholdende, som han var i sine yngre dage. Og det er her det med morfaren kommer ind i billedet.

Tager en morfar

-Jeg skal helst have en morfar midt på dagen inden forestillingen, siger han til Ekstra Bladet, og fortæller også, at når han turnerer med det succesfulde Ørkenens Sønner – hvor han optræder sammen med Henrik Koefoed, Søren Pilmark og Asger Reher – så medbringer gruppen deres egen lille “træningsrum” med håndvægte og løbebånd, hvor de træner en halv til en hel time før tæppet går til forestillingen.

Det kommer ikke bag på nogen, at de fire morsomme og midaldrende herrer er glade for både mad og drikke, og især efter en forestilling. Men som Niels Olsen siger til Ekstra Bladet:

-Det glade turneliv med rock’n’roll og alt det er slut. Nu er vi alle mere bedstefar-agtige.

Først publiceret: 4. januar 2022
Artiklen er sidst opdateret 19. februar 2022 kl. 12:13

Se, hvad vi ellers skriver om: