Søs Egelinds jul: Joggingtøj og gode film

Søs Egelind lægger hus til julefejring, og det bliver i afslapningens tegn, fortæller skuespillerinden, der nyder at hygge om sine nærmeste.

Søs Egelind er stolt af sin datter, Molly Egelind, som hun spiller sammen med i TV2's julekalender. Foto: Philip Davali, Ritzau Scanpix

Når skuespillerinden Søs Egelind inviterer familie og venner til at fylde sit hus med jul, skal der hygges igennem iført afslappede klæder, og på bordet skal der serveres rester. Og det skal nærmest vare helt indtil påske.

Hvis vejret er godt, så kan familien, der blandt andre tæller Søs Egelinds datter, skuespilleren Molly Egelind, og svigersøn, skuespiller Benjamin Hasselflug, lige driste sig ud til en gåtur udenfor.

Ellers spilles der spil, ses julefilm som “Love Actually” og “Alene Hjemme” – og spises endnu mere mad.

“Det er vi gode til i min familie. Man kommer ikke ud af joggingtøjet i en uges tid,” lyder det fra Søs Egelind.

Her fortæller den 63-årige skuespillerinde om sine mest mindeværdige julerier.

De sidste minutter

Hvornår er det rigtig jul for dig?

“Det er det de sidste minutter, hvor man går og venter på, at de andre kommer. Hvor der er gjort rent, træet er pyntet, der er julemusik i baggrunden, og de kommer ind ad døren – så starter julen,” siger Søs Egelind.

Hvad er dit bedste juleminde?

“Vi har været udenlands mange år og holdt jul, hvor det netop var meget enkelt. Det var noget med at finde en bambusgren, klippe pynt af nogle cornflakespakker og forsøge at få det til at ligne jul. Det var meget afslappet og bare skønt,” siger hun.

Hvad er din mest mislykkede jul?

“Jeg synes ikke, der har været nogen. Det handler også om, hvad man selv synes, det skal være,” siger Søs Egelind.

Jeg er madlaveren

Hvad er din rolle i julen?

“Jeg er moren. Jeg er også madlaveren og pynteren, og det elsker jeg,” siger hun og fortsætter:

“Fordi gæsterne kommer til mig, er det mig, der står for det. Og så er alle jo velkommen til at flytte ind nogle dage før og hjælpe med alle forberedelserne,” siger skuespilleren.

Hvad gør I til jul, som overrasker andre?

“Nu er Ellinor (Søs Egelinds barnebarn på otte år, red.) jo ikke begyndt at læse aviser, så jeg kan godt sige det. Der er en fra familien, som er julemand. Men vi er nødt til at bytte hvert år, for hun er jo godt begavet, barnet,” siger Søs Egelind.

Håber på fred og ro

Hvilken julegave har fået dig til at græde?

“En rørende eller en rædselsfuld gave? Jeg kan ikke huske det, så det kan jeg ikke svare på,” siger hun.

Hvad håber du, der ligger under juletræet i år?

“Fred og ro,” siger Søs Egelind med et grin og tilføjer:

“Jeg er så kedeligt voksen. Og hvis man har svært ved at svare på, hvad man ønsker sig, er det nok, fordi det er kørt for voldsomt op. Vi har for mange ting, og vi er nødt til at skrue ned,” siger Søs Egelind.

Først publiceret: 24. december 2021
Artiklen er sidst opdateret 19. december 2022 kl. 12:35

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og