Ærlig Sarah Grünewald: Jeg er alkoholiker

Sarah Grünewald begyndte at drikke og tage andre rusmidler, da hun var 13-14 år gammel. Hun har også været indlagt til afvænning for næsten 10 år siden, men først nu er det lykkedes hendes som 37-årig at være ædru i tre måneder. - Jeg håber, at jeg aldrig vil drikke igen, for jeg vil gerne have det godt", siger Vild Med Dans-værten.

Sarah Grünewald med sønnen Luis forleden ved en julefilm-premiere. Foto: Anton Unger, Ritzau Scanpix

Den 37-årige Vild Med Dans-vært, Sarah Grünewald, har vakt furore på det sociale medie, Instagram, med en næsten 15 minutter lang video, hvor hun meget åbenhjertig fortæller om et livslangt misbrug af stoffer og især alkohol, samt at hun for tre måneder siden endelig lykkedes med at stoppe fuldstændig med at drikke af kærlighed til sin søn, Luis, der er fem et halvt år gammel.

“Hej, det er bare mig..” begynder Sarah Grünewald sin ærlige og afslørende historie i en lang video på Instagram i dag, hvor tusindevis af seere støtter hende.

-Jeg har et monster inden i mig, og hver gang jeg får et glas vin eller en drink, så vil det her monster gerne fodres. Jeg har kæmpet og kæmpet hver gang, jeg har været ude, og selvom jeg nogle gange er gået tidligere hjem, så har jeg gået og skændtes med mig selv om, hvorvidt jeg burde give mig lov til at feste og fyre den af, eller om jeg skulle lytte til den fornuftige stemme inden i mig, der sagde jeg skulle gå hjem, siger en meget nervøs og sårbar Sarah Grünewald i videoen.

-Men jeg ved, at det ikke er godt for mig, og derfor tømte jeg min lejlighed for sprut for tre måneder siden.

I videoen fortæller Sarah Grünewald, at alkohol og andre rusmidler altid har været i hendes liv, og at hun altid har forbundet alkohol med at være social. Som 28-årig var hun indlagt til afvænning nogle måneder før hun skulle giftes med sin søns far, Rasmus. Afvænningen lykkedes dog ikke, og hun har stadig drukket – mere eller mindre i perioder.

-Det har altid været hyggeligt at drikke og få en øl og en snaps til frokost, jeg startede på det og andet misbrug, da jeg var 13-14 år. Også euforiserende stoffer, fortæller Sarah Grünewald og forklarer, at hun som 17-årig også fik en spiseforstyrrelse, der blev hendes identitet.

Ikke tilgive sig selv

Årsagerne til at kvitte alkoholen er mange, men det er især på grund af sønnen Luis, som hun har sammen med sin eksmand, musikeren Rasmus Backhaus, som hun blev gift med i 2014, og senere skilt fra igen i 2019. I dag bor sønnen Luis en uge ad gangen hos sin far og mor.

“Det der med at vågne om morgenen med min dreng og lugte af sprut og røg, fordi jeg har været på bodega. Det har jeg aldrig kunne tilgive mig selv for”, fortæller hun om nogle episoder, da sønnen var 1-2 år gammel.

-Der er ikke noget, der hedder syv/syv for mig, hvor jeg bare skal hygge mig og drikke og fyre den af, og hvor jeg så kan være mor i de der syv dage. Det bliver for skizofrent for mig, siger hun i videoen.

Inspiration fra Mathilde Falch

Det, derfik Sarah Grünewald til at træffe en endelig og meget definitiv beslutning om at stoppe med at drikke fuldstændig og ikke mere have alkohol i mit hjem, fandt sted for tre måneder siden. Sarah blev rystet, da hun så et afsnit af “Toppen af poppen”, hvor sangen Mathilde Falch – datter af sangeren Michael Falch – fortalte, hvordan hun hele sit liv havde drukket og haft spiseforstyrrelser. To ting, som Sarah Grünewald fuldstændig kunne spejle sig selv i.

Efter udsendelsen brød Sarah Grünewald fuldstændig sammen og græd i flere timer. Men så tog hun en stor og meget definitiv beslutning. Nu skulle det være. Hun ville stoppe med at drikke. Der skulle ikke mere være alkohol i hendes hjem, og beslutningen skulle gælde for resten af hendes liv.

I tiden herefter – fortæller Sarah Grünewald – har fred, glæde, stolthed og ikke mindst tilgivelse fundet vej ind i hendes liv igen.

-De sidste 3-4 år har jeg mange gange forsøgt at holde igen med at drikke, fordi jeg har fået Luis, og jeg elsker at være hans mor, og jeg vil så gerne være den bedste mor for ham.

-Luis tog min hånd forleden vi gik op af trappen, og der fik jeg pludselig den følelse af, at “jeg er lige her, og jeg har tilgivet mig selv. Jeg skal aldrig drikke igen, hvis jeg vil have det godt. Og det vil jeg virkelig gerne”, siger Sarah Grünewald meget ærligt og rørende i den gribende video på Instagram.

Her kan du linke til Sarah Grünewalds profil på Instagram

Først publiceret: 4. december 2021
Artiklen er sidst opdateret 28. februar 2022 kl. 13:09

Se, hvad vi ellers skriver om: